Aralık ayının ilk günlerinden hepinize merhaba sevgili okurlar! 2017 yılının sona ermesine sayılı günler kala yeni bir başlangıç yaptık. Rahat bir nefes alacağınızı düşündüğüm önümüzdeki bir iki hafta boyunca sanatsal etkinliklere göz atmanızı önermekteyim. Alternatif bir boş zaman aktivesi olarak sinemayı tercih eden sanatseverler için bu hafta vizyona giren filmleri paylaşacağım. Mutlu bir ay geçirmeniz dileklerimle!

Aile Arasında (1 Aralık 2017 / IMDB: 8.5 / 124 dk)

Ülkemizde komedi alanında kaliteli işler çıkarmayı başaran ve her yaştan izleyici kitlesine hitap ederek mizahın hakkını veren belki de Türkiye’nin en popüler isimlerinden biri: Gülse Birsel! Birçoğumuz Birsel’i dönemini kasıp kavuran ve mizahi kalitesiyle akıllarda önemli bir yer edinmiş dizi Avrupa Yakası ile tanıdık. Sadece senarist Gülse Birsel değil, şahsına münhasır karakterlere hayat veren birçok oyuncuyu bu dizi sayesinde sevdik ve benimsedik. Dizinin en popüler isimlerinden ve replikleriyle dillerden düşmeyen Burhan Altıntop‘u canlandıran Engin Günaydın, Birsel’i ilk sinema filmi deneyiminde yalnız bırakmıyor. Başrol Günaydın ile birlikte birçok ünlü ve başarılı ismi aynı kadroda buluşturan Aile Arasında, bu haftanın beklentisi yüksek bir yapımı. Her biri komedi kulvarında başarılı yapımlarda yer almış oyuncuları ile film izlenmeyi hak ediyor.

İki ayrı insan, yirmi birer yıl süren iki evliliğin noktalanması ve kesişen bir kader… Kendilerine has insanlar olan Solmaz ve Fikret yeni hayatlarına alışma sürecinde neler yaşanacaktır? Solmaz’ın ve ailesinin mütevazı hayatını alt üst edecek düğün aile arasında mı kalacaktır yoksa sansasyonel olaylara ev sahipliği mi yapacaktır?

Çizgi Ötesi (1 Aralık 2017 / IMDB: 5.0 / 111 dk) 

Haftanın bilimkurgu ve gerilim türündeki filmi Çizgi Ötesi konusuyla merakımı cezbetti. Fragmanından da etkilendiğimi söylemeliyim. Film, tüm insanlığın en merak edilen sorularından birine eğilmeyi amaçlıyor: Ölümden sonra ne olur? Çizgi Ötesi, yıllardır süregelen ve farklı  deneyimler ya da yorumlar içeren düşüncelere beş tıp öğrencisinin penceresinden bakıyor. Ölümle ilgili düşünceler akıllarımızdan bir kere olsa bile geçmiştir. Ölüm nedir, ölümden sonra ne yaşanır, ölümü yenmek mümkün müdür? Gerçekten gelişen bilim, insanın biyolojik sonu olan ölüme meydan okumayı başarabilecek midir? Bu alanda mitolojiden günümüze birçok anektod da bulunuyor. Aklıma gelen en ünlü örnek; Gılgamış ve yılanın hikayesi… Ölümsüzlük bitkisini çok büyük zorluklara göğüs gererek bulan Gılgamış, bir an boşluğuna gelmesi sonucu bitkiyi bir yılana kaptırır ve ölümsüzlüğün mümkün olmadığı kanısına varır. 

Bilime kendilerini adamış beş başarılı öğrenci ölümün gizemlerini çözmekte başarılı olabilecek midir? Yaşadıkları kısa periyotlu ölüm deneyimiyle insanlığın en kompleks ögelerinden birini hafife almak zevkli bir tecrübe olarak mı kalacaktır yoksa hayatları boyunca onları etkisi altına alacak büyük bir hata mı olacaktır?

Yarını Yok (1 Aralık 2017 / IMDB: 5.8 / 93 dk)

Haftanın aksiyon ve macera yapımı Yarını Yok filminin başrol oyuncusu Ethan Hawke bana hep Gattaca filmini hatırlatır. 1997 yapımı olan Gattaca, 21. yüzyılda bilimsel olarak kusursuz insanlar yaratılmaya çalışılması ve yeni süper insan ırkı yüzünden normal yollardan dünyaya gelmiş insanlardan biri olan ana karakterin yaşadığı zorlukları anlatır. Genetik alanıyla ilgilenen sinemaseverlerin izlemesini tavsiye ederim. Yine ölüm ve yaşamın tezatlığının altını çizen fakat bu sefer aksiyon kulvarında şansını deneyen film, bir dirilme hikayesiyle karşımızda.

Kendisine verilen son işi sırasında öldürülen kiralık katil Travis Conrad, 24 saat sürecek olan bir görev için gizemli bir şekilde diriltilir. Travis’in kolundaki geri sayım sayıcı sıfırlanmadan önce diriltilme nedeni olan görevi tamamlayabilecek midir? Yoksa bir kez daha ölümle burun buruna mı gelecektir?

https://www.youtube.com/watch?v=dXuGby37fpY

 

                                                          Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Wikipedia: Gattaca

Leave a Reply