Merhaba sevgili Vizyonda Bu Hafta okurları. Bu hafta vizyona giren polisiye, komedi ve  animasyon türlerindeki üç farklı yapımı sizlerle paylaştım. Haftaya görüşmek üzere, hepinize iyi seyirler!

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri  (3 Şubat 2018/ IMDB:8.3/ 115 dk)

Haftanın en iddialı yapımı şüphesiz Akademi Ödüllü yönetmen Martin McDonagh’ın en son filmi olan Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri). Bir suç öyküsünü anlatırken kara mizahtan da bolca yararlanan ve gerçekten başarılı oyunculuklara sahip olan bu yapımı ben de uzun zamandır bekliyordum. 2018 yılının en başarılı yapımlarından biri olarak kabul edilen film 90.Akademi Ödüllerinde ‘En İyi Film’ ödülü de dâhil olmak üzere 7 farklı kategoride aday olmayı başardı.75.Altın Küre Ödüllerinde de ‘Dram Türündeki En İyi Sinema Filmi’ ödülünü kucaklamayı başararak sinemaseverlerin dikkatini çekmişti.

Kızının uzun zamandır çözülemeyen cinayet davasını aydınlatmak isteyen anne Mildred Hayes, cesur bir hamle yapar. Acılı anne, şehrin polis şefi William Willoughby’ye yöneltilmiş tartışmalı mesajlar içeren üç adet billboard kiralar. Şefin şiddet eğilimli sağ kolu Dixon’da davaya karıştığında, anne Mildred Hayes güvenlik güçleri ile nasıl baş edecektir?

Leo Da Vinci: Mona Lisa Macerası (9 Şubat 2018/IMDB:5.5/80 dk)

Animasyon sevenleri mutlu edecek bir yapım da bu hafta vizyona girdi. Sergio ve  Fransisco Manfio’nun yazıp, yönetmenliğini üstlendiği animasyonda, Vinci şehrinde  hayat huzurla sürmektedir. Burada yaşayan üç arkadaş Leonardo, Lorenzo ve Giocondo zamanlarını ilginç icatlar bularak geçirmektedir. Fakat bir gün kente gelen esrarengiz bir adamın anlattıklarıyla üç kafadarın hayatı değişmiştir. Adamın kendilerine bahsettiği kayıp hazineyi bulmak üzere yola çıkan Leonardo ve arkadaşlarını acaba nasıl bir macera beklemektedir?

 

 

 

 

Kayhan   (9 Şubat 2018/IMDB:3.9/104 dk)

Haftanın yerli yapımı, Recep İvedik serileri ile gişede büyük başarı yakalayan Şahan Gökbakar’ın en son filmi olan Kayhan. Gökbakar’ın gerçekten gülmek isteyenlere adadığı filmin yönetmenliğini de kardeşi Togan Gökbakar üstlenmiş.

Kayhan çevresinde temiz kalpliliği ve masumiyeti ile tanınan mutlu biridir. Ancak mezun olduğu okulun pilav gününe katıldığında Kayhan, kelimenin tam anlamıyla yıkılır. Kendisine verilen 98 mezunları yıllığını okuduğunda, Kayhan dost bildiği herkesin aslında kendisini hiç sevmediğini anlar. Yıllar sonra öğrendiklerinin şokunu atlatan Kayhan, kendisinden nefret eden herkesten intikam almaya karar verir.

Kaynakça:

https://www.rottentomatoes.com

http://www.beyazperde.com

http://www.imdb.com/

Leave a Reply