Little Simz: On Grey Area Mart’ta Çıkıyor!

Önceki yazılarımı görmüş olanlar bilirler. Müzik hakkında yazdığım yazılarım var ama albüm incelemesi yapmayı pek sevmiyorum, bir kere, çıkmasından önce elime geçtiği için şu yazımda Arctic Monkeys’in Tranquility Base Hotel & Casino’suna bir inceleme yapmayı denemiştim. Çok eğlenerek yazdığım bir yazı olmadı ne yazık ki. Renkler, zevklercilerdenim ben de herhalde. Ancak albüm ve sanatçı tanıtımı yapmaya her zaman tamamım ve bu yazım da tam olarak bu.

İngiltere’li, 25 yaşındaki, rapçi Little Simz’in yeni albümü bu haftasonu çıkıyor. Ne yazık ki, çoğu Grime sanatçısının (İngiltere’ye özgü bir hip hop alt türü) aksine, mainstream rapçiler kadar popülerleşememiş olan Little Simz, aslında dikkat edilmeye değer. Genç yaşına rağmen, Kendrick Lamar tarafından kendisi hakkında ‘Şu an piyasadaki en hasta şey’ dedirtmeyi başarmış, Gorillaz ile ortak bir parça çıkarmış ve Nas ile tura katılmış birinden bahsediyoruz sonuçta.

2 yıl önce, 2017’de çıkardığı Stillness in Wonderland ile kendisini Grime’dan uzaklaştırıp, daha deneysel bir hiphop türüne doğru rotayı değiştirmiş ve beğenileri toplamış, albümle beraber çıkan çizgi roman ve sanat sergisiyle, hedefinin sanatını icra ederek kendini ifade edebilmek olduğunu göstermişti. Little Simz’i diğer kadın rapçilerden ayıran bir diğer özelliği de vücudunu bir seks objesine dönüştürmemesi, uyuşmazlıklar yaratıp kavga çıkararak gündeme gelmek için uğraşmaması ve şarkılarında içi dolu hikayeler anlatması kesinlike.

Little Simz’in yolda olan albümü On Grey Area ise, önceden çıkardığı her şeyi geçip gidecek gibi duruyor. Geçtiğimiz ayda, albümde yer alacak bazı parçaları tek tek sürdü ve elimize geçenler, daha önceden çıkardığı her albüme göre daha groovy ve daha catchy. Ayrıca bence en zayıf noktası olan albüm bütünlüğünü, her ne kadar Stillness in Wonderland ile biraz oturtmuş olsa da bu sefer hem albüm ile gelen parçalar ile önceden çıkardığı single’ların uyumunu çok yerinde seçmiş ve oranlamaları tam 12’den vurmuş gibi gözüküyor. Yeterli sayıda deneysellik, yeterli sayıda agresyon ve yeterli sayıda rahatlama var. Little Simz bu albümü için terapi gibiydi diyor ve bana kalırsa bizim için de dinlemesi terapi gibi olacak. On Grey Area ile hali hazırda yükselişte olan kariyerine hız katacak ve pastadan daha büyük bir pay alacağını düşünüyorum. Selfish ve Offence’i kesinlikle dinlemeyi ihmal etmeyin. 

Leave a Reply