Ege MALTEPE, İstanbul’un Kadıköy mevkiinde dünyaya geldi ve büyüdüğü yıllarda oyunculuğa olan ilgisini keşfetmeye başladı. İlkokul yılların da ise tiyatro kurslarına başladı.14 yaşında Ortaoyuncular tiyatrosunun nöbetçi tiyatro okuluna seçildi. Burada Ferhan ŞENSOY ile tanışma ve çalışma fırsatı yakaladı. Üniversite eğitimini ise Bilkent Üniversitesi oyunculuk bölümünde tam burslu olarak gerçekleştirdi.

2006 yılında birincilikle mezun olduktan sonra birçok ünlü oyunda yer alan mezunumuz Fulbright bursuna başvurdu ve kabul aldı. Aynı zamanda hayali olan New York ta bulunan New Actors Workshop adlı oyunculuk okulundan kabul aldı. İki sene bu okulda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bu süreçte çok ünlü ve deneyimli hocalarla çalışma imkanı buldu. Oscar’lı yönetmen Mike NİCHOLS”un öğrencisi oldu.

Ege MALTAPE ‘’Variations After Joe’’ adını verdiği klasik müzikle oyunculuğu bir araya getiren yüksek lisans tez projesiyle dikkat çekti. Son zamanlarda ise Türk kültürünü yansıtacağı bir şekilde sahnede olmaya hazırlanıyor mezunumuz.

Kendisinin yazıp yönettiği “A trilogy on the multicultural face of New York” adlı bir oyunu Newyork ta arkadaşları ile birlikte sahneye koyacak. Bu oyunda genç bir kadının Newyork ta bir cafe işletme şansı yakalaması ve başından geçen maceralar üzerine kurulu bir seneryo var. Bu maceralar biri Türk biri Fransız biri Amerikalı üç yakın arkadaşın gözünde üç farklı versiyonuyla seyirciye ulaştırılıyor. Oyunda ünlü piyanist Emir GAMSIZOĞLU piyanosunun başında canlı performans sergileyerek hikayeyi renklendiriyor.New York ta oyuncu ve yönetmen olarak çalışan mezunumuzun yazdığı ilk oyunu LaGuardia Performing Arts Center gibi köklü bir performans alanında 27 Ocak 2012 tarihinde sergilenecek.

Leave a Reply