images‘Silver Linings Playbook’ bu yıl en çok dikkat çeken filmlerden biri oldu. Usta oyuncular yanında genç ve kendini kanıtlamış oyuncuların başarısı, filme kendi içinde bir gerçekçilik katıyor. Sıra dışı konusuyla sıra dışı bir aşk ve umut hikayesi anlatan film iki saat keyifli vakit geçirmek için güzel bir seçenek olabilir.

Konusuna gelince; Bradley Cooper’ın başarılı bir şekilde canlandırdığı “Pat” karakteri, karısının sevgilisini dövdüğü için sekiz ay yattığı akıl hastanesinden annesi sayesinde yeni çıkmıştır. Hala tam olarak iyileşmemiştir ve uyuşturucu etkisinden hoşlanmadığı için de ilaçlarını almayı reddetmektedir. Pat’in tek bir amacı vardır; karısı Nikki’yi geri kazanmak. Anne babasıyla birlikte yaşamaya başlayan Pat hiçbir şeyin moralini bozmasına izin vermez ve her gün karısı için kendini geliştirmeye devam eder. Arkadaşının evindeki yemekte Tiffany’le tanışır, o da eşinin ölümünden sonra psikolojik bunalımlara giren kendi sorunları olan farklı bir kadındır. Zamanla ikili arasında ilginç bir ilişki oluşur.

Film genel olarak klasik bir aşk hikayesini temel alsa da, karakterler ve barındırdığı detaylarla kendine özgün bir yer edinmeyi başarmış. “Umut Işığım” romantizmden çok daha fazlasını anlatıyor. Arkadaşlık ve özellikle aile ilişkileri de filmde büyük yer tutmakta. Konu çok akıcı ilerlememesine rağmen seyircinin izlemekten keyif almasını başarıyor. Filmin başarısında tabii ki oyunculukların da çok büyük önemi var. Pat’in anne ve babasını canlandıran Jacki Weaver ve Robert de Niro izlediğiniz kurgunun inandırıcılığını büyük ölçüde arttıran bir performans sergiliyorlar. Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence arasındaki ilginç uyumu da birlikte oldukları her sahnede hissedebiliyorsunuz. Anne Hathaway’in Tiffany rolünden çekilmesi ve Blake Lively, Rachel McAdams, Olivia Wilde gibi isimler rol için düşünülürken Jennifer Lawrence rolü almış ve filmde de başarılı bir iş çıkarmış. Pat içinse aslında Mark Wahlberg düşünülmüşken yönetmen David O. Russel rolü Bradley Cooper’a vermeye karar vermiş. 21 milyon dolarlık bütçesiyle şimdiden 70 milyon dolar civarında kâr elde eden “Silver Linings Playbook” aldığı ödüller ve sekiz dalda Oscar adaylığıyla da başarısını kanıtlamaya devam ediyor.

Leave a Reply