Masallar; gerek Disney yapımları, gerek bin bir farklı versiyonu ile hatta ve hatta pop art kitapları ile hemen herkesin hayatına o ya da bu şekilde girmiştir. Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kül Kedisi, Küçük Deniz Kızı, Pinokyo, Kırmızı Başlıklı Kız gibi örnekleri masal denizinin sadece çok küçük bir kısmı. Peki bu hikayelerin her biri tek bir olay örgüsü ile birleşse karşımıza ne çıkar ? Once Upon A Time tam olarak bu sorunun cevabı. Shrek gibi bir çok masal kahramanının tek bir ülkede yaşadığı gerçekliği üzerine kurulu dizi, sizi daha önce karşılaşmadığınız türde bir masala sürüklüyor. Shrek komedi yönüyle ağır basarken Once Upon A Time sizi acımasız ve mutlu sonların her zaman o kadar da mutlu olmayabileceği yer yer karanlık bir masal dünyasına devat ediyor.

Pamuk Prensesin üvey annesi Kötü Kraliçe dizideki ismiyle Regina, Pamuk Prenses’in mutlu sonunu ve yaşayan diğer tüm masal kahramanlarının mutlu sonunu bir kabusa çevirir ve kendisi ile birlikte tüm karakterleri korkunç bir dünyaya, yani bildiğimiz bizim dünyamıza, Storybrook adlı bir kasabaya, bilinçleri silinmiş ve gerçek kimliklerinden bihaber bir şekilde hapseder. Esas kahramanımız Henry son anda lanetten kaçan Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens’in tek çocuğu, kızları Emma’yı, nihai savaştaki kurtarıcılarını Storybrook’a getirir ve hikayemiz başlar.

Peki yazıya dökülünce bu denli garip ve kabul edelim, saçma duran bu hikayenin çekici yanı nedir? Dizinin izleyiciyi ekrana bağlayan en büyük özelliği kurgusu ve masal dünyası ile bu dünya arasındaki paraleller. Karışık bir şekilde geçmişten lanete kadarki kısmı karışık bir sırayla birçok karakterin hikayesini, son derece başarılı değişiklikler yaparak birbirine bağlayan yapım ( Kırmızı Başlıklı Kız ve Pamuk Prensesin birlikte maceralara atılması gibi); aynı zamanda Kötü Kraliçe Regina’nın sihirli aynasının bu dünyada Mirror ( Ayna ) isimli gazetenin editörü olması ve Kötü Kraliçenin aynı taş kalpli mizacıyla belediye başkanı olması, Pamuk Prensesin peşine taktığı Avcısının kasabanın şerifi olması gibi başarılı paraller ile son derece tatlı, heyecanlı, eğlenceli ve bir o kadarda sürprizlerle dolu bir hikaye ortaya çıkarıyor.

Ezbere bildiğiniz hikayelerin bambaşka yüzünü, hiç anlatılmamış kısımlarını merak edenler, izlemek isteyenler ve haftada kırk dakikalarını hala çocuklar gibi şen geçirmek isteyenler için Once Upon A Time kaçırılmayacak bir fırsat.

Leave a Reply