ING Bank’ın Bilkentli CEO’su: Pınar Abay

Pınar-iç

İş dünyasının önde gelen isimlerinden ING Bank CEO’su Pınar Abay lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır. Ekonomi bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olan Abay, mezun olduktan sonra ilk iş deneyimini McKinsey& Company’de bankacılık sektörü danışmanı olarak gerçekleştirmiştir. Derslerindeki başarısından dolayı öğrencilik yıllarında çevresindeki herkes Pınar Abay’ın akademisyen olmasını beklerken, McKinsey & Company’nin Bilkent’te gerçekleştirdiği sunumundan çok etkilenmesiyle birlikte akademisyenlik düşüncesinden vazgeçmiş ve profesyonel yaşama atılma kararı almıştır. McKinsey&Company’nin erken yaşta kendisine pek çok sorumluluk verdiğini ve bu sayede önemli tecrübeler edindiğini vurgulayan Pınar Abay, ‘’Sizi öyle bir ateşin ortasına atıyorlar ki; orada çabuk pişmeyi öğreniyorsunuz. Kumaşı iyi insanları alıyorlar ve sonuç elde ediyorlar’’ diyerek orada geçen sürecini özetlemiştir.  1.5 yıl Türkiye’de çalıştıktan sonra Silikon Vadisi’ndeki gelişmelere oldukça ilgili olan Abay radikal bir kararla McKinsey Silikon Vadisi ofisinde çalışmaya başlamıştır. Burada çalıştığı 1 yıl boyunca çok önemli tecrübeler edinmiş ve kariyerinde hızlı bir yükseliş göstermiştir. Amerika’da bulunduğu süre boyunca MBA yapmak isteyen mezunumuz Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi’nden kabul almış,  Harvard Business School’da MBA eğitimine başlamıştır. Bilkent Üniversitesi’nde çok iyi bir lisans eğitimi gördüğünü dile getiren Abay, Bilkent’te aldığı eğitimin MBA boyunca ona çok önemli katkısının olduğunu pek çok kez dile getirmiştir.  Harvard Business School’da MBA eğitimini tamamladıktan sonra ise Mc&Kinsey New York ofisinde çalışmaya devam etmiş ve bankacılık alanında uzmanlaşmıştır.

İş hayatındaki zirveye ise 2011 yılında çalışmaya başladığı ING Bank’ta ulaşmıştır. ING Bank Türkiye Genel Müdürü ve yönetim kurulu üyesi olan Abay, 15 Temmuz 2016 itibariyle mevcut görevine ek olarak ING Belçika’nın yönetim kurulu üyeliğine atanmıştır. ING Bank’ta bulunduğu süre boyunca birçok yeniliğe de imza atmıştır ve yeniliklere devam etmektedir. İnsan kaynakları yönetimi konusunda ve iç iletişim konusunda çeşitli değişiklikler yapmasıyla birlikte ING pek çok başarı elde etmiştir. Çalışma hayatında en önemli desteği kadınlara veren Abay, genel müdür olduktan sonra çalışan kadın oranını %35’den %55’e yükseldiğini belirtmiştir. Tüm bu yeniliklere rağmen çalışmalarını yeterli bulmadığını vurgulayan Abay kendisini  iş ve sonuç odaklı, talepkar bir yönetici olarak tanımlamaktadır. Pınar Abay’ın ING Bank’a yönelik üç hedefi ise şu şekildedir:

‘’Birinci hayalim; Türkiye’de çalışmak için en çok tercih edilen kurum olacağız. İkinci hayalim; kısa vadede daha güçlü rakip olacağız ama uzun vadede de seçtiğimiz alanlarda da Türkiye’de neredeyse rakipsiz bir banka olma hayalimiz var. Üçüncü hayalim;  biz yaptığımız işlerde, Türkiye’nin geleceği için önemli olan alanlarda hep finansman desteği sağlayan banka olacağız. Büyüyen alanda ING Bank’ı görüyor olacaksınız.’’

pinar-abay2

Mezunumuz genç yaşına rağmen Fortune Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın listesinde bulunmaktadır. Pınar Abay evli ve 2 çocuk annesidir.

Kaynakça:

http://www.egemengazetesi.com/haber/6353/pinar-abayin-uc-hayali-varmis.html

http://www.finanscaddesi.com/Roportaj/31301/ing-bank-neden-pinar-abayi-secti.html

Leave a Reply