Bir Bilkent mezunu yine başarılarıyla karşımızda. Ama bu çok daha farklı bir başarı; Gizem Girişmen hayatındaki tüm engelleri aşarak hem akademik hayatındaki hem spor hayatındaki başarılarla birlikte emin adımlarla ilerliyor.

Mezunumuzun hayat ile zorlu mücadelesi 11 yaşında başladı. 1981 yılında Ankara da doğan Gizem Girişmen ilkokul eğitimini bitirdiği yaz bir trafik kazası geçirdi ve bu kaza sonucu T5 seviyesinde Omurilik felcine yakalandı. Türkiye’de geçirdiği ameliyatlardan sonra Almanya’da rehabilitasyon sürecini tamamlayan Girişmen, ortaokul ve lise hayatını Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi işletme bölümünü kazanan Gizem Girişmen, bu bölümden şeref öğrencisi unvanıyla mezun olmaya hak kazandı.

Ailesinin de büyük desteği ve olgun karakteriyle hayatındaki tüm engelleri kaldırmak için hep savaşmış ve hayata sımsıkı sarılmış mezunumuz. Verdiği röportajlarda yaşadığı sağlık sorunun çok ağır olduğunu ve vücudunun üçte ikisini hissetmediğini söylüyor ancak engeline odaklı bir dünyada hayatı kendine ve sevdiklerine zehir edeceğini bilecek kadar da hayata bağlı.

Bu azimle sadece üniversite hayatında değil, mezun olduktan sonrada başarılarının hep geleceğini her zaman belli eden Girişmen, üniversite hayatından sonra okçuluk sporuna başladı. Bu süreç tesadüf eseri gerçekleşse de bundan sonraki başarılar tamamen bir çalışma ve azim sonucu oldu. İlk olarak 2005 yılında İtalya’da düzenlenen IPC Dünya Okçuluk Şampiyonasında ilk kez milli olan mezunumuz, sırasıyla 2006 yılında düzenlenen EPC Avrupa Okçuluk Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü, 2007 IPC Dünya sıralamasında ise birinci oldu. Okçuluğa başladıktan sonraki süreç içerisinde öncelikli hedefi 2008 Beijing Paralimpik Oyunları’na katılmak ve sonra altın madalya almaktı. Şimdi hem Dünya (2009) hem de Olimpiyat Şampiyonu ve son üç yıldır IPC Dünya Sıralamasında birinci. Girişmen 2009 Ağustos ayında Uluslar arası Paralimpik Komite tarafından da ayın sporcusu seçildi. Girişmen ayrıca Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Laureus Dünya Spor Ödüllerinde “Yılın Engelli Sporcusu Adayı” oldu. ‘Gizem Girişmen’ adı engelli hayatının önündeki tüm engelleri kaldırarak sadece Türkiye de değil bütün dünyada yankı buldu ve zirvedekini yerini hak ederek aldı.

Spor dışında da hayatını devam ettirmeyi başardı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığında çalıştığını dile getiren mezunumuz İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Gizem Girişmen örnek hayatı, duruşu ve başarılarıyla saygıyla anılacak Bilkent mezunlarından biri.

Leave a Reply