Bilkent MSSF’den Başarılı Bir Oyuncu

Başak Köklükaya, 19 Nisan 1974 ‘de Ankara’da doğdu. Öncelikle Hacettepe Üniversitesinde Bale  üzerine eğitim  alan mezunumuz daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tiyatro üzerine eğitim aldı. Bunun üzerine 1995 yılında ise şehir tiyatrolarında çalışma hayatına başladı. Başak Köklükaya çok uzun soluklu dizilerde rol almakla birlikte, önemli filmler ve çeşitli projelerde de görev aldı.

 
Mezunumuzun televizyon dünyasına ilk girişi ‘Yazlıkçılar’ adı diziyle oldu. Daha sonra Türk televizyonlarında sevilen bir yeri olan ‘Bizimkiler’ dizisindede rol aldı. İlk sinema deneyimi ise Ferhan Özpetek’e ait ‘Hamam’ filmi olmuştur. Bu film aynı zamanda ona Ankara Film Festivalinde ‘Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu’ ödülünü almasına olanak tanımıştır.

 

Başak Köklükaya yaptığı başarılı çalışmalar sayesindede çeşitli törenlerinde ödül almaya devam etti. Özellikle 1999 yılında Antalya Film Festivalinde  ‘Üçüncü Sayfa’ filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülü, 2000 yılında 19. İstanbul Film Festivali, Kültür Bakanlığı ‘Üçüncü Sayfa’ filmi ile en başarılı kadın sanatçı ödülü, 2001 yılında Festival International de Cinema-Illes Balears (İspanya’da) aynı filmle en başarılı kadın oyuncu ödülü ve son olarak 2007 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği ‘Küçük Kıyamet’ projesiyle aldığı en iyi kadın oyuncu ödülü en iyileri arasında.

 
Mezunumuz oyunculuk yaşamı boyunca 26 tane önemli ve başarılı projede yer aldı. Özellikle bunların içinde Organize İşler, Yanık Koza, Mustafa Hakkında Herşey, Çemberimde Gül Oya ve Süt son zamanlarda Türk televizyon ve sinema tarihindeki önemli projeler. Başak Köklükaya her zaman eleştirmenler, yönetmenler ve izleyiciler tarafından doğal oyunculuğu, güzelliği ve işine karşı olan disiplini ve saygısı ile anılıyor. Bizlerde görüyoruz ki bir Bilkent mezunu olarak kendi kişisel yeteneklerini Bilkent’in kazandırdıklarıyla harmanlayan mezunumuz oyunculuk yolunda daha çok uzun süre emin adımlarla ilerleyecek.

 

Leave a Reply