Bilkentli Müzisyen: Demir Demirkan

12 Ağustos 1972 yılında Adana’da dünyaya gelen Demir Demirkan, çocukluğunda müziğe olan ilgisini keşfeder ve 13 yaşında gitar çalmaya başlar. Liseyi İzmir de bitiren, sonrasında Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne girmeye hak kazanan Demirkan, müzik hayatını etkileyecek kararları vermeye de bu dönemde başlar.

Bilkent yıllarında Pentagram adlı ünlü türk metal grubunda gitarist olarak yer alan müzisyen daha sonra ekibiyle ‘Trail Blazer’ adlı bir albüm çıkardı. Okul bittikten sonra Los Angelas’a taşınan Demir Demirkan, kariyerine Bilkent’in kattığı başarılı diplomayla birlikte Musician’s Institute’da devam etti ve Amerikada yaşarken birçok müzisyenle birlikte çalıştı.

1996 da İstanbul’a dönen ünlü müzisyen yapımcılık ve prodüksiyon çalışmalarına başladı. Yine bu senelerde Şebnem Ferah ve Sertab Erener’in albümleri için de çalışan Demirkan, 1999 yılında Sony müzik ile anlaşma imzaladı ve bir sene içinde ilk solo albümünü yayımlandı. Albüm çalışmaları şu seneye kadar hız kesmeden devam etti. Son albümü olan “Öfkem ve Ben” dördüncü solo albümü olarak 2010 yılında yayımlandı.

2002 yılında dizi oyunculuğu deneyimi kazanan Demir Demirkan 2005 yılında çok önemli bi belgesel olan Gelibolu filminin müziklerini üstlenmişti. Müzik yaşamı boyunca Pink Floyd, Deep Purple ve Paul Simon gibi grup ve isimlerden etkilendiği dile getiren başarılı müzisyen, Bilkent Üniversitesi’nin 2011 yılındaki Bahar Şenliklerinde Sertab Erener’le birlikte konser vermişti.

Leave a Reply