Gazete Bilkentin bu ayki mezun konuklarından biri genç ve iş hayatına yeni giriş yapan mezunumuz Yiğit Özçevik. Bu röportajda  kendisiyle şu an bulunduğu noktayı, gelecek planlarını ve Bilkent in onun için anlamı ve ona kazandırdıklarını konuştuk.

 

 Gazete Bilkent: Öncelikle Yiğit Özçevik kimdir? Kendinizden, eğitim ve iş hayatı sürecinizden bahsedebilir misiniz?

 

Yiğit Özçevik:1986 İzmir doğumluyum. 2004 yılında M.E.V. Özel Köksal Toptan Lisesinden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi bölümünü kazandım. 2010 yılı bahar döneminde mezun oldum. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 2011 yılı Temmuz ayında Lotus A.Ş. firmasında Satınalma ve Lojistik Sorumlusu olarak çalışmaya başladım.

GB: Üniversite eğitimi için Bilkenti seçme nedeniniz nelerdi?

 

Özçevik: Bilkent Üniversitesi verdiği eğitim, öğretim görevlilerinin kalitesi ve öğrencilerine sunduğu imkânlarla Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri. Bende üniversiteye hazırlanırken aklımda her zaman Bilkent vardı.

GB: İşletme Bilgi Yönetimi bölümünü seçme nedeniniz nelerdi?

 

Özçevik :İşletme Bilgi Yönetimi bölümünü seçmemdeki en büyük etken öğrencilere verilen ders çeşitliliği ve 2. sınıf sonundaki yaz stajı ile 3. Sınıf bahar dönemini kapsayan dönem stajı olanağıdır. Bölümümüzün bizleri mezun olmadan iyi bir şekilde iş hayatına hazırladığını düşünüyorum.

GB: Okuduğunuz süreçte veya sonrasında bu bölümü okuduğunuz için bir pişmanlık duydunuz mu? Eğer şansınız olsaydı başka bir bölümde okumak ister miydiniz? 

Özçevik: Açık konuşmak gerekirse bu bölümü kazandığım zaman şüphelerim vardı. Bilkent bünyesindeki diğer bölümlere göre çok tercih edilen bir bölüm değil diye düşünüyordum ancak okul başladıktan sonra bu düşüncelerim değişti. İş hayatına hazır, gerekli teorik ve pratik bilgiyle bölümümüzden mezun olduk.

GB: Sizce Bilkentli olmak bir ayrıcalık mıdır? Bunu okurken ya da mezun olduktan sonra nerelerde gördünüz?

Özçevik: Bilkentli olmak kesinlikle bir ayrıcalıktır. Bilkent üniversitesi öğrencileri kişiler ve kurumlar tarafından ayırt edilebilen komünikasyon becerilerine, sorunlara pratik çözümler sunabilme kabiliyetine sahip bireyler olarak iş hayatında da fark yaratırlar.

 GB: Okuduğunuz dönemde bölümünüzde en sevdiğiniz hocalarınız kimlerdi ve dersleriniz nelerdi? 

 

Özçevik: Okuduğum dönemde bütün hocalarımla aram iyiydi ve derslerine keyifle katılırdım. Danışmanım olan Tony Evans bana her konuda çok yardımcı olmuştur bu yüzden onu biraz daha fazla seviyorum sanki. Kendisinin verdiği Corporate Finance ve Nermin Fenmen hocamızın verdiği Problem Solving & Algorithms dersleri de en sevdiğim derslerdi.

GB: Okuduğunuz dönemde keşke yapsaydım ve ya yapmasaydım dediğiniz şeyler var mı?

 

Özçevik: Mezun olan arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde sürekli konuşuyoruz keşke mezun olmayıp biraz daha Bilkent te kalsaydık diye. Yani keşke 1-2 sene daha okuyabilseydik.

GB: Okuduğunuz dönemde aktif  olduğunuz bir şey kulüp ya da okul takımı var mıydı?

 

Özçevik: Bilkent Üniversitesi Amerikan Futbolu takımı Bilkent Judges ta oynuyordum. Bilkent te yaşadığım en güzel deneyimlerden birisiydi. Hala oynadığım dönemdeki ekip ortamını özlüyorum

Leave a Reply