Mezuniyetten Başrole

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları fakültesinden parlayan bir yıldız daha görüyoruz beyaz perdede bugünlerde.

2010 yılı mezunu olmasına rağmen, başarılı oyunculuk performansı sayesinde ‘Beni Unutma’ filminde Mert Fırat ile başrol paylaşan Açelya Devrim Yılhan, Bilkentli yıllarında da başarılı çalışmalara imza attı. 2009 yılında ekranlarda ‘Unutma Beni’ adlı dizide izlediğimiz mezunumuz, daha sonra 2010 yılında yine bir dizi çalışması olan ‘Deniz Yıldızı’ adlı dizide Sedef karakterini canlandırdı.

2009 yılında ‘Zaman Fırfırlarıyla Yolculuk’ adlı tiyatro oyununda da oyunculuğunu başarılı bir şekilde sergileyen Yılgan, son olarak 2011 yılında bir film ile beyaz perdedeki yerini aldı. ‘Beni Unutma’ adlı filmin setine katılmadan önce Levent Semerci’nin Eskişehir de çektiği ‘Ayhan Hanım’ filminin kamera arkasında çalışan Yılhan, kendini Olcay rolü ile ‘Beni Unutma’ filminin setinde buldu.

Başarılı oyunculuğu dışında eskrim, resim, klarnet ve fotoğraf gibi alanlarda kendini geliştiren Açelya Devrim Yılhan, aynı zamanda profesyonel olarak yüzme ve tenisle ilgileniyor. Her yönüyle başarılı bir Bilkent mezunu profili sergileyen Yılhan’ın başarılarının devamını diliyoruz.

Leave a Reply