Gazete Bilkent’in Mart ayı konuklarından biri 99 yılı işletme bölümü mezunumuz Murat Erdör.Başarılı mezunumuza bölümüyle , iş hayatıyla ilgili sorular yönelttik. Şu anda önemli bir uluslararası şirketin ülke müdürlüğü görevini üstlenen mezunumuza iş hayatında ve gelecekte başarıların devamını diliyoruz.

merdor vesikalik 2011

 

 

Gazete Bilkent: Öncelikle adınız ve soyadınızı öğrenebilirmiyiz? Kendinizden, eğitim ve iş hayatı sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Murat Erdör:İsmim Murat Erdör, 94 Ted Ankara Koleji, 99 Bilkent İşletme mezunuyum. Mezun olduktan sonra vatani görevimi yerine getirdim ve sonrasında İstanbul’a yerleştim. Finans sektörüyle başladığım iş hayatına hizmet, enerji ve teknoloji şirketlerinde devam ettim. 2007 senesinde de Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” üzerine master yaptım. Şu anda pazarlama otomasyonu konusunda sektörün saygın şirketlerinden birisi olan Avusturya menşeeli Emarsys’da ülke Müdürü olarak çalışmaktayım.

GB:Üniversite eğitimi için Bilkent’i seçme nedeniniz nelerdi?

ME:Bilkent Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olduğu ve akademik yenilikleri yakından takip ettiği için tercih sebebim oldu.

GB:Hangi bölümden mezun oldunuz? Bu bölümü tercih etme nedeniniz nelerdi?

ME:İşletme bölümünden mezun oldum, bölümü tercih etmemdeki sebep mezun olduktan sonra bir çok iş koluyla ilgilenebileceğim eğitimi alma isteğimden kaynaklanmıştı.

GB:Okuduğunuz süreçte veya sonrasında bu bölümü okuduğunuz için bir pişmanlık duydunuz mu?Eğer şansınız olsaydı başka bir bölümde okumak ister miydiniz?

ME:Bugün olsa tekrardan işletme eğitimi alırdım çünkü farklı konularda aldığım dersler sayesinde bir çok farklı sektörde çalışma şansını yakaladım.

GB:Sizce Bilkentli olmak bir ayrıcalık mıdır?Bunu okurken ya da mezun olduktan sonra nerelerde gördünüz?

ME:Bilkentli olmak kesinlikle ayrıcalıktır, mezunlarımızın çoğu çok büyük şirketlerde çok güzel pozisyonlarda çalışıyorlar bu da bizi inanılmaz sevindiriyor ve gururlandırıyor.

GB:Okuduğunuz dönemde bölümünüzde en sevdiğiniz hocalarınız kimlerdi ve dersleriniz nelerdi?

ME:Açıkçası bütün hocalarıma sevgim ve saygım sonsuzdu ancak ders ismi verecek olursam daha çok numerik içerikli dersleri seviyordum.

GB:Okuduğunuz dönemde keşke yapsaydım ve ya yapmasaydım dediğiniz şeyler var mı?

ME:İkinci dilimi geliştirmeyi çok isterdim.

GB:Okuduğunuz dönemde aktif olduğunuz bir etkinlik, kulüp ya da okul takımı var mıydı?

ME:Bilkent’de okuyan Ted Ankara Koleji mezunlarının kurduğu Bilted adlı kulüpte etkin rol aldım. Ayrıca 3 sene boyunca kurban bayramlarında Bodrum’a turlar düzenleyerek çalışma hayatını da kısmen görme şansına sahip olduk.

GB:Geleceğe yönelik planlarınız nedir?

ME:Geleceğe yönelik hedeflerimin arasında danışmanlık yapma planım var, bunun içinde kendimi her anlamda geliştirmeye çalışıyorum. Tabi online ürün satmak ile ilgili hayallerimi de söylemeden geçemeyeceğim.

GB:Hala Bilkent ile bağınız devam ediyor mu?

ME:Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği (BİLMED) sayesinde eski arkadaşlarımızla kontak halindeyiz, iş hayatında da sıkça Bilkentli arkadaşlarımla görüşmeye çalışıyorum.

GB:Son olarak başarılı bir mezun olarak Bilkentli öğrencilere vereceğiniz tavsiyeler nelerdir?

ME:İş hayatında rekabet inanılmaz arttığından kendilerini her konuda geliştirmelerini, bir dünya görüşüne sahip olmalarını, esnek ve pozitif olmalarını, tek bir konuda en iyi olmayı hedeflemeyi ve kendilerini mutlu edecek bir kariyer planı kurmalarını tavsiye ederim. Bana her konuda www.muraterdor.com veya bilgi@muraterdor.com adresinden de ulaşabilirler, öğrenci kardeşlerimize seve seve her konuda destek olmaya hazırım.

GB: Mezunumuza bizlere vakit ayırdığı için ve sıcakkanlı tavrıyla yardımlarını esirgemekten çekinmediğini dile getirdiği için Gazete Bilkent- Mezunlar birimi olarak teşekkür ediyoruz.

Leave a Reply