Gazete Bilkent’in Mart ayı konuklarından biri olan mezunumuz Taylan Kirman  ile severek okuduğu İktisat bölümünü , tecrübelerini ve Bilkent Üniversitesinin ona kattığı değerleri bu röportajımız da konuştuk.

Gazete Bilkent: Öncelikle adınız ve soyadınızı öğrenebilirmiyiz? Kendinizden, eğitim ve iş hayatı sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Taylan Kirman:Taylan Kirman, 1989 Ankara doğumluyum. Ted Ankara Koleji 2007 mezunuyum ve devamında Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde okudum. Üniversite yıllarında çeşitli organizasyonların düzenlenmesinde aktif rol oynadım. Bilkent Snowboard klübü olarak her hafta Kartalkayaya turlar düzenledik. Daha sonra 3. sınıfın yazında Walt Disney World International College Programına katılarak 3 ay Orlando’da Walt Disneyde görev aldım. 2011 yılında mezun olduktan sonra Ernst&Young şirketinde vergi bölümünde 1 sene asistanlık yaptım. Daha sonra buradan ayrılarak Bilkent Üniversitesinde dönem arkadaşım olan Tolga Özden ile birlikte web adresi http://www.paketkamera.com olan güvenlik kamera sistemleri üzerine yoğunlaşan bir e-ticaret girişimi kurduk. Web sitemiz Bilkent Mezunlarından Barış Okurun kurduğu çözüm ortağımız olan Vivekalab inkübasyon merkezi tarafından hazırlandı. Güvenlik kamera sistemlerinin maliyetlerini düşürüp kurulumunu kolaylaştırarak son kullanıcıların kurabilecekleri sistemler oluşturduk. 8 ay içerisinde hızla büyüyerek Türkiye’nin güvenlik alanında hizmet veren en büyük e-ticaret şirketi olduk.

GB:Üniversite eğitimi için Bilkent’i seçme nedeniniz nelerdi?

TK:Bilkent Türkiye ve dünyada kendini kanıtlamış bir üniversite. Üniversite sadece bir eğitim yuvası değil, üniversite öğrencilerinin hayatlarının temellerini attığı yerlerdir. Bilkent Üniversitesi’nin eğitimi dışında kampüs yaşamı ve sosyal aktiviteleri ilede diğer üniversitelerden farklı olduğunu düşünüyorum.

GB:Hangi bölümden mezun oldunuz?  Bu bölümü tercih etme nedeniniz nelerdi?

TK:İktisat bölümünden 2011 yılında mezun oldum. İktisat ve işletme bölümlerinin çok yönlü bölümler olduğunu düşünüyorum. Dünyaya tek bir yön yerine birçok farklı açıdan bakmamızı sağlıyorlar. Özellikle Bilkent Üniversitesinde bu bölümler farklı bölümlerden seçmeli derslere yönlendirerek olaylara bakış açınızı geliştiriyor.

GB:Okuduğunuz süreçte veya sonrasında bu bölümü okuduğunuz için bir pişmanlık duydunuz mu?Eğer şansınız olsaydı başka bir bölümde okumak ister miydiniz?

TK:Okuduğum bölümden hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Fakat okurken aldığım seçmeli dersler sayesinde grafiğe olan ilgimin farkına vardım ve eğer şansım olsaydı grafik ile ilgili bir bölümde okumakta isterdim.

GB:Sizce Bilkentli olmak bir ayrıcalık mıdır?Bunu okurken ya da mezun olduktan sonra nerelerde gördünüz?

TK:Bilkentli olmak kesinlikle ayrıcalıktır ve bunun farkına mezun olduktan sonra girdiğiniz farklı ortamlarda varıyorsunuz. Çalıştığım şirketlerde Bilkent Üniversitesi mezunlarına farklı davranılığına şahit oldum.

GB:Okuduğunuz dönemde bölümünüzde en sevdiğiniz hocalarınız kimlerdi ve dersleriniz nelerdi?

TK:Hocalarımın hepsinin birbirinden değerli olduğunu düşünüyorum fakat favori olarak Richard Halsey, English and Composition hocamı gösterebilirim. Kendisinin dersler dışında bizi üniversite ve hayata dair de hazırlamaya çalıştığını düşünüyorum.

GB:Okuduğunuz dönemde keşke yapsaydım ve ya yapmasaydım dediğiniz şeyler var mı?

TK:Dolu dolu bir üniversite hayatı geçirdiğimi düşünüyorum ve keşke dediğim hiçbir şey bırakmadım arkamda.

GB:Okuduğunuz dönemde aktif  olduğunuz bir etkinlik, kulüp ya da okul takımı var mıydı?

TK:Okurken aktif olarak Bilkent Snowboard klübünde ve Bilkent Yacht klübünde aktif olarak rol aldım.

GB:Geleceğe yönelik planlarınız nedir?

TK:Güvenlik alanında hizmet veren e-ticaret şirketimizi farklı alanlarda da geliştirip, çok yönlü bir e-ticaret firması olmayı planlıyoruz.

GB:Hala Bilkent ile bağınız devam ediyor mu?

TK:İstanbulda yaşadığım için Bilkent Mezunları buluşmalarına katılma şansım oluyor. Ankara’ya uğradıkçada üniversite de arkadaşlarımı ziyaret ediyorum.

GB:Son olarak başarılı bir mezun olarak Bilkentli öğrencilere vereceğiniz tavsiyeler nelerdir?

TK:Bilkent Üniversitesi zaten belli düzeydeki öğrencileri kabul eden bir üniversitedir. Eğitim hayatı dışında öğrencilerin kendilerini farklı yönlerde geliştirmelerini ve sosyal aktivetelere katılarak kendilerini daha iyi tanımalarının kariyer basamaklarını tırmanırken daha doğru kararlar almalarını sağlayacağını düşünüyorum.

GB:Mezunumuza değerli vaktini ayırdığı için teşekkür ediyor ve başarıyla başladığı çalışma hayatında daha büyük hedeflere ulaşmasını diliyoruz.

Leave a Reply