Her baba küçük kızının kahramanıdır; ancak senin baban hepimizin kahramanıydı… Şimdi acele et; onun yanında yerini aldığında, Mustafa Kemal Paşa’mızın yüzü gülecek…

Hepimiz tanırdık O’nu… İsmen bilenlerimiz olduğu kadar, bir çoğumuz en azından bir kere ders kitaplarında Atatürk’ün yanında koşarken; kıyafetlerinin rengini asla anlayamadığımız siyah beyaz resimlerinde gördük. Ülkü ADATEPE’ydi o; Atatürk’ün en küçük manevi kızı, İsmet İnönü’nün kızı Özlem İNÖNÜ TOKER’in saygıdeğer çocukluk arkadaşı. Atatürk’ün çocuk sevgisinin timsali, latin alfabesini bizzat kendi öğrettiği kızı ve Ülkü adının Mustafa Kemal tarafından konduğu sayın ADATEPE, malesef hepimizi üzen bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Arabasının camından firlayarak hayatını kaybeden sayın ADATEPE’nin Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, 03.08.2012 tarihinde de Teşvikiye Camii’nden sonra Zincirlikuyu mezarlığına götürülerek orada toprağa verildi. Birçok ünlü ismin göze çarptığı cenaze töreninde, Özlem İNÖNÜ TOKER’de vardı ve şu açıklamayı yaptı: “Daha sonra Ülkü ile zaman zaman anılarımızı yad ettik. O bazılarını benden 2 yaş küçük olduğu için hatırlamıyordu. Ben onu hep güleryüzlü küçük Ülkü diye hatırlayacağım. İlk yolculuğunda beraberdim. Son yolculuğunda da beraber olmak istedim.”

Çocuk sevgisiyle hatırlanan ve Atatürk’ün bir emaneti olan Ülkü ADATEPE, son yolculuğuna uğurlanmış olsa da, kalbimizde yerini muhafaza etmeye devam edecek. Nur içinde yatsın.

 

 

Leave a Reply