Zamanında Dünya'nın en güçlü kadınlarındandı

Zamanında Dünya’nın en güçlü kadınlarındandı

ABD’nin eski dışişleri bakanı Condoleezza Rice, CBS News televizyonunun haber kadrosuna katıldı. ABD Başkanı George W. Bush’un ikinci dönem kabinesinde, 2005-2009 yılları arasında yaptığı görevle ABD tarihine Afrika kökenli ilk siyahi dışişleri bakanı olarak geçmişti. İlk döneminde de Bush’un ulusal güvenlik danışmanlığını yapan siyaset bilimi uzmanı, 2009’da resmi makamından ayrıldığından beri Stanford Üniversitesi’nin siyaset bilimi departmanında ders veriyordu.

Condoleezza Rice Lisansını Siyaset Bilimi üzerine Denver Üniversitesinden 1974 senesinde aldı. 1975 yılında Notre Dame Üniversitesinden master’ını, 1981 yılında Denver Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Lisans üstü Eğitim Biriminden doktorasını aldı. Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi üyesidir. Morehouse Kolejinden 1991 senesinde, Alabama Üniversitesinden 1994 yılında, Notre Dame Üniversitesinden 1995 yılında ve Mississippi Koleji Hukuk Fakültesinden 2003 senesinde fahri doktora unvanları aldı. Dr. Condoleezza Rice, 22 Ocak 2001’de Başkanın Ulusal Güvenlik İlişkileri Yardımcısı (genelde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak adlandırılır) oldu. Bu olaydan sonra basın ona ‘Savaşçı Prenses’ lakabını verdi.

CBS News Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Fager ile Başkan David Rhodes, Rice’ın, “Amerika’nın içeride ve dışarıda karşılaştığı meselelerle ilgili olarak engin deneyimini ve içgörüsünü kullanacağını” açıkladılar. Ulusal ve uluslararası konularda düzenli olarak kanala çıkıp yorum yapması beklenen Rice,yeni işinden ne kadar ücret alacağı açıklanmadı. Rice’ı kadrosuna katan CBS News, Bush Yönetimi’nde görev almış başka üst düzey isimleri de yorumcu olarak bünyelerine katmıştı.

Leave a Reply