Bir Euroleague Klasiğinde Kazanan Fenerbahçe

Turkish Airlines Euroleague’de 21.maç haftasında Fenerbahçe Beko ile CSKA Moskova Rusya’da karşı karşıya geldi.  Son 5 maçını kazanan temsilcimiz ligin liderine karşı başa baş bir oyun ortaya koyduğu maçı son periyottaki atağıyla 89-83 kazanarak play-off a kalma yolunda çok önemli bir galibiyet aldı.

Maça tutuk başlayan Fenerbahçe ilk 7 dakikayı 16-6 geride geçerken çeyreğin kalanında Jerrell Eddie’nin 3 sayılık isabetleriyle skor buldu ve ilk 10 dakika 21-15 CSKA’nın üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta da ilk 5 dakikada aynı görüntü devam ederken ilk yarının son 5 dakikasında oyunda dengeyi kuran temsilcimiz De Colo’nun Vesely ile Milutinov üzerinden oynadığı ikili oyunlar ve Pierre’in son saniye üçlüğüyle devre biterken 38-38 eşitliği sağladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe Beko De Colo’nun oyuna ağırlığını koymasıyla oyunu kontrol altında tutmaya devam etti ve yer yer skor üstünlüğünü de yakaladı.  Buna karşın oyundan kopmayan CSKA, Milutinov ve Shangelia ile sayılar buldu ve periyot sonunu daha iyi oynayarak son 10 dakikaya 66-63 önde girdi. Son periyoda De Colo ve Vesely’nin kenarda olduğu 5 kısalı bir beşle başlayan temsilcimiz son 7 dakikaya 73-68 geride girdi. Bu dakikada oyuna geri dönen De Colo ve Vesely’nin liderliğinde oyunu domine etmeye başlayan Fenerbahçe yakaladığı 21-10’luk seriyle maçtan 89-83 galip ayrıldı ve biz basketbolseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmış oldu.

Avrupa’nın en iyi takımlarından birine karşı bize geçtiğimiz yıllarda geçtiğimiz yıllarda Euroleague şampiyonluğuna oynadığı dönemde oynadığı basketbolu hatırlatan bir oyun sergileyen temsilcimizi savunmada ve hücumda gösterdiği takım oyunundan dolayı tebrik ederek başlamak gerekiyor. Savunmada her topa elini sokan ve yardım savunmasıyla Shangelia’nın skor bulmasını engelleyen Fenerbahçe aynı zamanda rakibin en önemli skorerlerinden Mike James’inde ritim bulmasına hiç izin vermedi ve bu şekilde skoru kontrol etmeyi başardı. Hücumda ise De Colo’nun bireysel yeteneklerinin takım arkadaşlarını da oyunun içine soktuğunda ne kadar yararlı olabileceğini göstermesi, CSKA maçlarını çok seven Eddie’nin 17 sayılık performansı, Guduric ve Pierre’in ekstra katkısı, maçın yıldızı Vesely’nin görkemli kariyerine yeni bir halka eklerken İsmail Şenol’un Sabonis’e benimse Prkacin’e benzettiğim şekilde tepeden oyun kurarak skor üretimine katkı sağlaması maçı temsilcimize getiren faktörler oldu diyebilirim. Koçluk kısmındaysa Kokoskov’un son periyodun başında son derece cesur biçimde 5 kısaya dönerek Vesely ve De Colo’yu periyot arasıyla birleştirerek dinlendirip maçın sonuna diri kalmalarını sağlamasının takdire değer olduğunu söylemeliyim.

Teknik detayların ötesindeyse maçı çok istediği her halinden belli olan De Colo’nun ve artık takımın emektarı haline gelmeye aday yıldızı Vesely’nin diğer oyuncuları sürekli yönlendirerek liderlik etmesi, takımın her mola dönüşü bu iki ismin liderliğinde çember olup konuşması Fenerbahçe Beko’nun bir takım haline gelmeye başladığını gösterdi ve gelecek için iyi sinyaller verdi. Bu galibiyetle üst üste 6.  maçını kazanan temsilcimizin bu takımdaşlığı kalan maçlarda da gösterdiği takdirde yeni gelen pivot ve olası bir oyun kurucu katkısıyla ilk 8’e gireceğini ve eşleşme problemi yaratabilecek bir takım olmasını ümit ediyorum.

Leave a Reply