Turkish Airlines Euroleague’de 26.hafta geçtiğimiz günlerde oynanan maçlarla tamamlandı.  Temsilcilerimiz oldukça başarılı bir hafta geçirirken Anadolu Efes evinde Maccabi Fox Tel Aviv’i, Darüşşafaka Doğuş da Barcelona’yı mağlup etmeyi başardı. Deplasmanda mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker Brose Bamberg karşısında kritik bir galibiyet alırken Olympiakos’u Yunanistan’da deviren Galatasaray Odeabank son haftalardaki ikinci büyük sürprizine imza attı. Şimdi de temsilcilerimizin genel durumuna ve play-off şanslarına kısaca göz atalım:

Fenerbahçe Ülker

Sezon içinde inişli çıkışlı dönemler gösterse de kazanma alışkanlığıyla rahatlıkla ilk 4’te kalan temsilcimiz son 4 haftaya da üst sıralardaki iddiasını sürdürerek giriyor.4 maçlık galibiyet serisinin Darüşşafaka Doğuş’a karşı alınan sürpriz yenilgiyle bozulmasının ardından Olympiakos’u yenerek üçüncülük umutlarını arttıran temsilcimiz, geçtiğimiz hafta İstanbul’da alınan şok Baskonia yenilgisiyle işleri yeniden zora soktu denilebilir. Bu hafta da Brose deplasmanında yıldız oyuncularının umut verici performansıyla görece rahat bir galibiyet alan temsilcimiz için kalan 4 haftadaki en ciddi sorun son haftaların en formda ismi Bogdan Bogdanovic’in sakatlanması olacak gibi duruyor. Sarı-lacivertli ekibin oyun düzenlerinde hayati yere sahip yıldızın ne kadar sürede geri döneceği ve Fenerbahçe’nin bu sakatlığa nasıl tepki vereceği temsilcimizin sıralamasının belirleyen faktörlerden biri olacaktır. Son 4 haftada nispeten kolay gözüken bir fikstürü olan Fenerbahçe Ülker’in belirleyici maç olacak olan İspanya’daki Real Madrid maçını kazandığı takdirde normal sezonu 3.bitirebileceğini düşünüyorum.

Anadolu Efes

Son haftalardaki yükselen form grafiğiyle dikkat çeken Anadolu Efes son 6 maçtan 5’ini kazanırken özellikle Kızılyıldız ve Baskonia’ya karşı alınan galibiyetler temsilcimizin ilk 8’deki yerini kısmen sağlamlaştırıp daha üst sıralar için iddiasının olmasını sağladı. Herhangi bir iddiası kalmamış olan Brose Baskets’e karşı geçtiğimiz hafta alınan şok yenilgi de olmasa şu an 6.sırada olabilecek temsilcimizin bu maçı normal sezonun sonunda çok arayacağı aşikar. Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik çizen Anadolu Efes’te son haftalarda Derrick Brown ve Bryant Dunston performanslarıyla öne çıkarken Thomas Heurtel de yeri geldiğinde inisiyatif almaktan çekinmiyor. Son 4 haftada oldukça zor bir fikstürü bulunan temsilcimiz bir vites daha yükseltebildiği takdirde 6.sıra için daha iddialı duruma gelecektir.

efes

Tyler Honeycutt Maccabi karşısında 6 sayıyla oynadı

Darüşşafaka Doğuş

Sezona oldukça iyi bir başlangıç yapmasına karşın bu formunu devam ettiremeyen Darüşşakafaka Doğuş, buna rağmen son haftalardaki hedef maçlarını kazanarak ve üzerine ekstra Fenerbahçe Ülker galibiyetini koyarak Anadolu Efes’i takiben ilk 8 iddiasını sürdürüyor. Brad Wanamaker ve Will Clyburn’un istikrarlı performansına pota altından da Ante Zizic’in eşlik etmesiyle önemli galibiyetler alan yeşil-siyahlı ekip, fikstürünün de Anadolu Efes’e göre kolay olması sebebiyle bir galibiyet arkasında rakibini geçip çeyrek final oynayabilir.

Galatasaray Odeabank

Sezonun ilk yarısında aldığı mağlubiyetlerle Euroleague’e erken havlu atan ve prestij maçlarına çıkan Galatasaray, son haftalarda tüm izleyenleri şaşırtacak sonuçlara imza atıyor. Son 5 haftada 3 galibiyet alan ve bunların ikisine deplasmanda imza atan temsilcimiz önce Barcelona deplasmanında galip gelerek sürpriz yaparken, iki hafta önce İstanbul’da aldığı Real Madrid galibiyetiyle herkesi şaşırtıp rakibini zirveden indirmeyi başardı. Bu hafta da rakibin kesin favori çıktığı Olympiakos deplasmanında ikinci yarıda 15 sayıdan geri gelip muhteşem de bir son periyot performansıyla rakibine ağır bir yenilgi tattırdı. Bu sonuçla rakibinin üçüncü sıradaki yerini sallayan Galatasaray bir anlamda Fenerbahçe’nin de önünü açarken oyuncuların üstünde kazanma baskısı olmadan oynamasının verdiği rahatlığın bu sonuçlarda ana etken olduğunu düşünüyorum. Çeyrek final iddiası kalmasa da iyi maçlar çıkaran temsilcimiz, kalan 4 haftada da ilk 8 sıralamasını değiştirebilecek sonuçlar almaya aday gözüküyor.

gs

Sinan Güler Olympiakos’un yıldızı Spanoulis’in peşinde.

Turkish Airlines Euroleague’de 27.hafta maçları 21-22 Mart’ta oynanacak. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker Maccabi’yi, Galatasaray Odeabank ise Unics Kazan’ı ağırlarken Anadolu Efes Zalgiris Kaunas, Darüşşafaka Doğuş ise CSKA Moskova deplasmanında galibiyet arayacak. Temsilcilerimize bu zorlu maçlarda başarılar diliyoruz.

Leave a Reply