Roger Federer

İlerleyen yaşına rağmen sönmeyen yıldızını bir sezon daha parlatmayı başaran İsviçreli raket efsane olarak yaşayacağını bu sezonda da ispatladı. Kendine has tarzıyla ve ortaya koyduğu oyunla tenis severleri kendine hayran bırakmayı çok iyi beceren yılların tecrübesi, rekorsuz bir yıl geçirmeyi aklına bile getiremiyor. Federer, dünya sıralamasının zirvesinde tam tamına 300 hafta kalmayı başaran ilk ve tek tenisçi olarak tarihe geçti. Rekorlara doymayan İsviçreli raket maç sonunda;  “Böyle bir rekora sahip olduğum için gururluyum. Muhtemelen en büyük başarılarımdan birini elde ettim. Ancak hala kazanmak ve rekorumu geliştirmek istiyorum” diye konuştu. Federer aynı zamanda, aralıksız 237 hafta ile yerini kaybetmeden en uzun süre dünya sıralamasının ilk basamağında kalan tek tenisçi. Federer’in ardından en uzun süre genel klasmanın zirvesinde kalan isimse, toplam 286 hafta ile Pete Sampras. Bunun yanında tenis tarihinin en çok Grand Slam kazanan oyuncusu unvanını da elinde tutan Federer, 17 büyük turnuva zaferinin sonuncusunu, bu yıl Wimbledon’da elde etmişti. Sezon şampiyonluklarına da bir göz atmadan olmaz;

Sezona şubat ayında kaldırdığı ATP Rotterdam kupasıyla başlayan İsviçreli raket, ATP Dubai turnuvasıyla şampiyonluk serüvenine son sürat devam etti. Mart ayına geçtiğimizde de Indian Wells Masters turnuvasında şampiyonluğun altına Federer’in adı yazıldı ve bunu Madrid Masters şampiyonluğu takip etti. Haziran ayında ise daha önce 6 kez kazandığı Grand Slam olan Wimbledon’ı 7.ye kazanarak Pete Sampras’ın rekoruna ortak olmayı başaran efsane raket bu şampiyonlukla klasmanda Djokovic’i geçerek zirveye oturmuştu. Fakat ne yazık ki fazla uzun sürmedi ve sezonu 2. olarak kapattı. Daha sonra ATP Cincinnati kupasını da evine götüren Federer son olarak olimpiyat oyunlarında gümüş madalyayı boynuna geçirdi.

Federer’in 7 kez kazandığı Wimbledon kupaları

Tenis eleştirmenleri tarafından gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncusu olarak kabul edilen Roger Federer, her yıl verilen tenis ödüllerinde de üst üste onuncu kez tenis severin favorisi seçilirken, son dokuz yılda sekizinci kez oyuncular tarafından oylanan “Stefan Edberg Sportmenlik Ödülü” nü de müzesine götürdü. Evet, 1 yıla bu kadar şampiyonluk ve ödül sığdırmak her tenisçinin harcı olmasa gerek. Tenis tarihinde birçok rekoru kıran ve adeta tenisi bir basamak üste taşıyan efsane oyuncuyu daha ne kadar izleyebiliriz şüpheli ama Federer gibi bir efsanenin yapacağı daha çok şey olduğu kesin. Bir dahaki sezona bekleyip göreceğiz.

Leave a Reply