Tenis sezonunu kapatan ATP Dünya Turu Finalleri, 43 yıllık tarihinde sadece dördüncü kez gerçekleşen bu büyük finalde Djokovic ile Federer’i karşı karşıya getirdi. Londra’nın konukluk ettiği bu turnuva geçtiğimiz 2 senede de şampiyonun adına Federer demişti. Fakat dünya bir numarası, en son 2008’de kazandığı bu turnuvada Federer’in 3. kez şampiyon olmasına izin vermedi ve şampiyonluk coşkusunu sonuna kadar yaşadı. Maç kısaca söyle gelişti;

Djokovic aldığı bir sayıya sevinirken

 

O2 Arena’daki dev mücadeleye Roger Federer çok hızlı başladı. İlk iki oyunda Djokovic’e puan şansı dahi tanımayan İsviçreli raket 2-0 öne geçti. Bundan sonra ise Djokovic yavaş yavaş toparlanmayı başardı. Sırp raket, beşinci oyunda servis kırıp sete geri döndü.

Skor 4-4’ken ise dokuzuncu oyun nefesleri kesti. Yaklaşık 10 dakika süren oyun sonucunda Djokovic servis kırmayı başardı. Ancak bir sonraki oyunda Federer hemen cevap verdi. Muhteşem oyunlara sahne olan tie-break’i ise 8-6 alan Djokovic setlerde öne geçti.

İkinci setin daha ilk oyununda Roger Federer servisi kırmayı başarıp avantajı eline geçirdi. Federer 5-4 öndeyken servis oyununda puanlarını değerlendiremeyince Djokovic servis kırdı. Direnci kırılan Federer’in karşısında üst üste iyi oyunlar çıkaran Novak Djokovic, 7-5’le ATP Dünya Turu Finalleri’nde şampiyonluğa merhaba dedi.

Djokovic topu kurtarmak için atladığı sırada

Karşılaşmadan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan 25 yaşındaki raket, hayranlarıyla şu kelimeleri paylaştı;

“2011’den sonra bu yılı nasıl geçireceğimi pek bilmiyordum. Ama hayatımın en iyi tenisini oynadığım ve büyük turnuvalar kazandığım zamanda başarı için neyin gerektiğinin farkına vardım. Yeteneklerime güvenmeli ve inisiyatif almalıydım. Bu yıl başarılarım da oldu başarısızlıklarım da. Ama hepsini topladığımda fantastik bir yıldı.”

Kort dışında da birçok zorlukla karşılaştığını söyleyen Djokovic, “Özellikle bu turnuvaya gelmeden önce babamın sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor olması, bana ekstra bir güç verdi. Onun için oynadım. Bu, her maça asılmamı sağladı, özellikle de bu akşam. Bu şampiyonluk onun için” dedi.

Böylece bir tenis sezonunun daha sonuna gelmiş bulunduk. Bu sezon hiç şüphe yok ki sürprizlerle doluydu. Birçok oyuncunun mükemmel çıkışlarının yanı sıra, kortta devleşen oyuncuları ve kıyasıya geçen maçları izlemeye fırsat bulduk. 2013 yılının ocak ayına kadar tenis severler için durgun geçeceğe benziyor. Avustralya Açık tenis turnuvasıyla perdenin açılacağı Ocak ayını ise sabırsızlıkla bekliyoruz.

Leave a Reply