“They dont like us.”
“We want what they have.”

Sarf edilen bu cümleler 2014 NBA finallerin nasıl geçeceği hakkında bazı ipuçları verse de bu sene iyice körüklenen Spurs-Heat rekabetinin, finalin ilerleyen maçlarında bize tam olarak ne sunacağını kestiremedik. Fakat ilk iki maç itibariyle basketbolun her iki takım tarafından mental, fiziksel ve taktiksel açıdan neredeyse en üst seviyede oynandığını görüyoruz.

130606110847-nba-finals-2013-big-three-miami-heat-san-antonio-spurs-single-image-cutBiraz geriye dönecek olursak, herkesin işittiği, Spurs un bu seneki formalite maçlarının ve playoff ilk turlarının çabuk geçmesi için yaptığı dualar… Hesap zamanı geldi çattı. Duncan’ın batı final serisi sonundaki galibiyet açıklamalarının ardından Lebron James “they dont like us” cümlesini kullanarak aslında final serisinin nasıl geçeceğinin bir özetini yapmıştı.

İlk maçta Manu Ginobili’nin Spurs’ün oyununa başka bir boyut getirmesi ve her iki takımında çok top kaybı yapmasına rağmen Spurs’ün takım düzenini korumaya çalışması maç içindeki göze çarpan noktalardı. Ayrıca Lebron James in ufak bir sakatlık geçirmesi de Miami’nin mağlup olmasına sebep oldu. Maç içindeki Diğer bir detay ise mola sırasında Pop’un Heat’e ithafen oyuncularına “We want what they have” cümlesini kurmasıydı. Bu cümle, Spurs’ün finalleri ve NBA şampiyonluğunu kafalarında nasıl somutlaştırdığının da ayrı bir göstergesi oldu.

Serinin ikinci maçında ise Lebron James, üçüncü çeyrekte yedi şutun altısında isabet bularak Miami’yi hem mental hem de skor açısından taşıdı. Maçın Ginobili’nin ve Leonard”ın faul problemine girmesi skor olarak olmasa da Spurs’ün maça hakim olmasını engelledi. Son dakikalarda kritik atışları isabetli kullanan Miami, maçı da alarak ev sahibi avantajını eline geçirdi.

Serinini ilerleyen karşılaşmalarında da koçların normal sezonda uyguladıkları standart ve ezberlenmiş rotasyonları değiştirmeye devam etmeleri çok yüksek ihtimal. Ayrıca Tim Duncan’ın ve Rashard Lewis’in performanslarına şapka çıkarmamak elde değil. Tim Duncan’ın yaşına ve gösterdiği performansına, Lewis’in son üç sezondaki çok kötü durumuna göre son maçlarda yaptığı kritik işlere hayret etmemek elde değil.

Leave a Reply