Maç Raporu: Galatasaray-Manchester United

Şampiyonlar Ligi gecenin mücadelelerinden biri A Grubu’ndaki temsilcimizin İngiliz takımıyla oynadığı bu maç olacaktı. Eğer Cimbom evinde kazanırsa yoluna Avrupa’da devam etmeyi garantileyecekti, Manchester United kazansa bile Galatasaray için üst tur şansı devam edecekti. Bu halde Davinson Sanchez’in sakatlığı haricinde eksiği olmayan Okan Buruk, Muslera-Boey-Kaan Ayhan-Abdülkerim-Angeliño-Torreira-N’Dombele-Zaha-Mertens-Ziyech-Icardi ilk 11’i ile Alanyaspor karşısında kazanan takımı pek bozmamış oldu. Rakip takımda Erik Ten Hag ise Onana–Shaw–Lindelöf–Maguire–Wan-Bissaka–Amrabat–McTominay–Garnacho–Fernandes–Antony–Hojlund ilk 11’i ile Galatasaray gibi 4-2-3-1 formasyonunu tercih etti.

Galatasaray için maç iyi başlamadı.

İlk 10 dakikadaki karşılıklı ataklarla iki takım da birbirini tarttı. Galatasaray tipik baskılı oyununa başlayacakken, 11. dakikada Manchester United atağında Garnacho ceza sahasında boş kaldı ve bu kademe hatasını değerlendiren Arjantinli oyuncu Muslera’yı mağlup etti: 0-1. 14. dakikada Galatasaray’ın kullandığı kornerde Cimbom fırsat kaçırırken ardından yeniden korner kullandı ve elle müdahale sonrasında haklı olarak penaltı itirazları yükseldi. Bu pozisyonun pas geçilmesinin ardından Galatasaray art arda ceza sahasında pozisyonlara girse de, Torreira ve Icardi ile bu pozisyonlardan yararlanamadı. 18. dakikada ise Bruno Fernandes atak yönüne göre sol çaprazdan ceza sahasına yaklaşarak direkt kaleyi hedef aldı ve top 90’a giderken Muslera çaresizdi: 0-2. Manchester United gol fırsatlarını değerlendirirken Cimbom ceza sahasında bitiricilik açısından yine yetersiz kalıyordu; 23. dakikada Boey’in ortasında defansın müdahalesiyle top Onana’da kalıyordu. Sonrasında yine başarısız bir Galatasaray atağı ve Manchester United’ın tehlikeli bir pozisyonunun savuşturulması ile ilk yarıda son 20 dakikaya girildi. 27. dakikada ise Bruno Fernandes’in Torreira’ya yaptığı müdahale hakemin sarı kartıyla tehlikeli bir frikiğe dönüştü. Topun başına geçen Ziyech, baraj oyuncularının arasından geçen top ile Onana’yı mağlup ediyordu: 1-2. Bruno Fernandes’in bir sarı kart daha görmeden atlattığı bir pozisyonun ardından oyun yine orta sahalarda top kayıplarına dönerken, 35. dakikada Boey’in çalımla ceza sahasına girdiği pozisyon golle sonuçlanmadı, sonrasındaki kornerde ise ofsaytta olan Kaan Ayhan’ın kafa dokunuşu ağlarla buluşmadı. 38. dakikada Manchester United’ın kullandığı kornerde McTominay’ın kafa şutu ise auta gitti. 42. dakikada Garnacho ile olan mücadelesinde Boey sarı kart görürken, ilk yarının sonlarına doğru 43. dakikada Icardi Kaan Ayhan’ın uzun pasında topla buluşup Onana’yı mağlup etti, ama ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı. Bu dakikalarda Sarı-Kırmızılıların oyundaki ağırlığı artmaya başlamıştı. 45+1. dakikadaki Galatasaray atağı da sonuçsuz kalınca, faul sebebiyle Amrabat’ın gördüğü sarı kartın ardından biten ilk yarı 1-2 skorla Manchester United lehine sonuçlanmış oldu.

Hakim Ziyech kalitesini gösterecekti.

İkinci yarı Galatasaray’ın vuruşuyla başladı. 47. dakikada Angelino’nun yerde kaldığı pozisyondan Ziyech asist çıkaramazken, sonrasında Mertens’in ortasında Kaan Ayhan’ın müdahalesi auta gitti. 50. dakikada Manchester United’ın ev sahibinin ceza sahasında açtığı ortada kimse topa dokunamazken ardından kullanılan frikikte Bruno Fernandes’in ortasını defans karşıladı. Artık Galatasaray defansta daha temaslı ve sert oynayarak şok başlangıcın ölü toprağını üstünden atmış gibiydi. 52. dakikada Galatasaray yine bir korner kazandı, ancak değerlendiremedi. 53. dakikadaki atakta Hojlund’un şutu dışarı giderken Kaan Ayhan pozisyonun autla sonuçlanmasının ardından sarı kart gördü. 55. dakikada ise Boey’in ofsaytı bozduğu ve Angelino’nun kademe anlayışını kaybettiği pozisyonda Wan-Bissaka’nın açtığı ortada McTominay topu ağlarla buluşturdu: 1-3. Bu golün ardından Erik Ten Hag, Amrabat’ın yerine Mainoo ve Hojlund’un yerine Martial’ı oyuna aldı. 59. dakikada N’Dombele’nin kaybettiği topta Manchester United’ın atağı sonuçsuz kalırken, Luke Shaw Hakim Ziyech’e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Okan Buruk ise N’Dombele’nin yerine Sergio Oliveira ve Mertens’in yerine Kerem Aktürkoğlu’nu oyuna aldı. 62. dakikada ise Hakim Ziyech yine bir serbest vuruşta bu kez Onana’nın da desteğiyle hedefi buldu: 2-3. Sonrasında Galatasaray Kerem ve Ziyech yine tehlikeli pozisyonlar yakalasa da, bu kez Onana başarılı müdahalelerde bulundu ve Cimbom ofsayta takıldı. Ancak 71. dakikada defansın arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu Ziyech’in harika asistinde topla buluştu ve şutunda Onana’yı çaresiz bıraktı: 3-3. Artık momentum ev sahibi Galatasaray’ın lehineydi. Bu dakikalarda Galatasaray’ın atakları Manchester United defansına takılırken, basit top kayıpları yapan İngiliz temsilcisinin oyuncuları bariz konsantrasyon ve kondisyon kaybı gösteriyordu. 78. dakikada Manchester United’da Wan-Bissaka’nın yerine Fransız Diogo Dalot, Garnacho’nun yerine Pellistri oyuna girdi ve Erik Ten Hag, bu değişiklikle hala 3 puanı kazanmak istediğini göstermiş oldu, Muslera’yı mağlup edemedikleri iki pozisyonun ardından. Sonrasında 82. dakikadaki Manchester United atağında Pellistri de ceza sahasında topu auta yollayınca, tribünler derin bir oh çekti.

Maç sonundaki karambolden gol çıkmaması ve Muslera’nın kontrol ettiği top, maçı beraberliğe götürdü.

Bu pozisyonun ardından 82. dakikada Okan Buruk Nelsson ve Barış Alper Yılmaz’ı oyuna alarak kan değişikliği yapmaya karar verdi, oyundan çıkanlar ise Hakim Ziyech ve Angelino oldu. Bu dakikalarda Zaha’nın Onana’ya hedeflediği iki topun ardından 85. dakikada Bruno Fernandes’in şutu direkten dışarı giderken, oyun artık orta sahaların çabuk geçildiği bir düzene dönüşmüştü bile. 86. dakikada Kerem Aktürkoğlu’na yapılan faulle gelişen atağın ardından da sonuç gelmeyince Okan Buruk, Kerem Demirbay’ı Wilfried Zaha yerine oyuna alarak orta sahayı güçlendirdi. Normal süre sonlarında Manchester United Galatasaray ceza sahasına girse de sonuç alamayınca, 3 dakikalık uzatmaya taraflar eşitlikle girdi. İki taraf da bulduğu fırsatları değerlendiremeyip gol çıkaramayınca maç eşitlikle sonuçlandı ve iki takım da Ali Sami Yen Stadyumu Rams Park’tan birer puanla ayrıldı.

*Kapak fotoğrafı trthaber.com sitesinden, diğer fotoğrafların ilki ve sonuncusu https://www.skysports.com/football/galatasaray-vs-manchester-united/live/498954 adresinden, diğeri ise aspor.com.tr sitesinden alınmıştır.

Leave a Reply