Transfer Raporu: Galatasaray

Ara transfer dönemine Sarı-Kırmızılı ekip damgasını vurdu desek yalan olmaz. Sacha Boey’in 30 milyon Euro ve bonuslarla birlikte Bayern Münih’e transfer olması ve Angeliño’nun Roma’nın yolunu tutması akla gelen ilk transferler olmuştu. Peki bundan sonra ne var, şubat ayında neler beklemeliyiz? Bu yazıda Galatasaray’ın transfer planlarına göz attık.

Angeliño ve kulübü RB Leipzig, Çizme ekibi AS Roma ile anlaştı.

İki yabancı oyuncuyla yollarını ayıran Cimbom’a teklifler gelmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla Hakim Ziyech için hala transfer mümkün, ayrıca son haftaların yükselen ismi Barış Alper Yılmaz’a Napoli’nin teklif yapacağı iddiaları dolaşıyor. Ama daha somut olan durum ise, genç sol bek Kazımcan Karataş’ın durumu. Galatasaray tecrübe kazanması için Kazımcan’ı kiralamayı düşünüyor ancak Hırvatistan’dan Hajduk Split takımı kendisini bonservisiyle istiyor. Uzun boylu bek oyuncularının yükselişte olduğu şu dönemde Galatasaray’ın Kazımcan’ı temelli olarak göndermeyeceğini düşünüyorum. Genç oyuncunun yurt dışına gitmek yerine, Marius Sumudica’nın çalıştırdığı Gaziantep FK’ya kiralık olarak yollanacağı hakkında duyumlarımız var. Bek mevkisine yapılacak transferlerin ardından kısa süre içerisinde bu durumun kesinleşeceğini düşünüyoruz. La Liga’dan istenen Cedric Bakambu’nun ise bu transfer döneminde verilmemesi gerektiğini düşünüyorum, sonuçta mali bakımdan daha güçlü bir Galatasaray var artık.

Hakim Ziyech, Kazımcan Karataş, Barış Alper Yılmaz diğer kulüplerin ilgi duyduğu isimler.

Gelelim yapılacak transferlere… Okan Buruk net bir şekilde “Sağ ve sol bek istiyorum” diyerek yönetime topu attı. Bunun haricinde Oliveira’nın sakatlığı sebebiyle yeni bir 8 numara gerektiği de aşikar. Bunlar dışında ‘fırsat transferi’ olarak getirilecek herhangi bir isim için de gayet yeterli bir bütçenin olduğunu biliyoruz. Bu halde, ismi basında da duyulan Assignon, Clauss ve Zeki Çelik sağ bek pozisyonu için gayet makul oyuncular. Aslında bu pozisyon için biçilmiş kaftan olan sözleşmeli oyuncu Leo Dubois, Başakşehir’deki kiralık kontratında -Berkan Kutlu’nun kontratından farklı olarak- bir geri çağırma maddesi bulunmadığı için şu an gelemiyor gibi. Bu durumun halledilmesi mümkün olursa eğer, önceliğin sol bek ve orta saha sorununa kaydırılması daha isabetli olacaktır.

Zeki Çelik ve Rıdvan Yılmaz, ikisi de A Milli Futbol Takımımızın oyuncuları.

Sol bek için konuşulan isim ise Beşiktaş’ın eski oyuncusu Rıdvan Yılmaz. Rangers’ta başarılı bir sezon geçiren genç oyuncu gelmeye sıcak bakıyor, ama kulübünün de belli istekleri var. Bu noktada anlaşılabilirse eğer, Galatasaray yabancı sınırı bakımından daha da rahatlamış bir konuma gelebilir. Rıdvan dışındaki alternatiflerden biri de sol bek Nicolas Tagliafico. Arjantin Milli Takımı ile Katar 2022’de şampiyon olan isim nazaran daha yaşlı olduğu için ikinci planda diyebiliriz, kulübü Lyon ile Galatasaray’ın arasının da iyi olduğunu belirtmek gerek.

Ara transfer sezonu ligimiz için 9 Şubat’ta sona erecek, Avrupa’da transfer sezonu daha erken kapanacağı için orada kulüp bulamayan oyuncuların da buraya gelmesi muhtemel. 10 Şubat günü Galatasaray’ın kadrosu nasıl şekillenmiş olacak, izleyip göreceğiz.

*Kapak fotoğrafı dunya.com adresinden, diğer görseller sırasıyla asroma.com, posta.com.tr ve gazetevatan.com sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply