Afyon Basket Basın Sözcüsü Mehmet Özer Röportajı

Kendimi tanıtarak başlayayım. Ben Mehmet Özer, Özerler Holding Yönetim Kurulu başkan yardımcısıyım. 1994-2000 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde okudum. 1998 yılında Bilkent Öğrenci Konseyi’nin genel sekreterliğini yaptım.

Hayatımda Bilkent ayrı bir yeri vardır. Şu an başarılı bir iş adamı olup belli bir yerlere geldiysem bunun en büyük nedeni Bilkent Üniversitesi’dir. Bilkent’teki öğrencilik yıllarımın hayatıma katkısı çok büyük, orada güzel bir çevreye sahip oldum, üniversite yıllarındaki dostluklarımız hala devam ediyor.

Geçenlerde gittim Bilkent’e. Bilkent benim zamanıma göre 3 kat büyümüş durumda. Şu an hala kulüp olarak faaliyetleri olan Bilkentli Aslanlar, Bilkentli Kartallar benim öğrenci konseyi genel sekreterliği yaptığım yıl olan 1998’de kuruldu. O günleri çok özlüyorum. Kıymetini bilin Bilkent’in. Belki şu an Bilkent’in değerini anlamıyorsunuz ama mezun olduktan sonra Bilkentliyim demek kesinlikle bir ayrıcalık, zamanla bunu hissedeceksiniz.

Yönetim kurulu olarak yaptığımız iş maddi manevi fedakârlık istiyor. Ailenden ayrı kalıyorsun, yaptığın işinden ayrı kalıyorsun vs. Düşününce meşakkatli bir iş ama kupayı görünce bütün her şeyi unutuyorsun. Yönetim kurulunda benim dışımda da Bilkent’te okumuş olanlar var. Şu anki kulüp başkanımız Tamer Dişbudak da Bilkent’te okumuş biri. Ayrıca yönetimden Hüseyin Tokman da Bilkent’te okumuş biri.

Gençlik yıllarında yarı amatör şekilde basketbol oynadım, basketbola büyük bir sempatim var. Yaklaşık 4 yıl önce Afyon Belediyespor yönetimine katıldım. Şampiyon olduğumuz sene (geçtiğimiz sene) başkan yardımcılığı yaptım.

Şampiyonluk nasıl geldi, diye sorarsak: İlk önce çok iyi bir yönetim kurulu kurduk. Yönetim kurulunda 9 kişiyiz ve bu kişiler en az 30 yıldır birbirlerini tanıyan kişiler, akrabalık derecesinde yakınız birbirimize. Hedef şampiyonluk olduğu için profesyonel davranmamız gerekiyordu çünkü neticede her birimiz amatör yöneticilerdik. Bunu sağlayabilmek için hem işini hem arkadaşlığını çok iyi bilen genel menajer Cömert Küce ile anlaştık. Eski Fenerbahçe kaptanı ve milli basketbolcu olan Cömert Küce ile anlaştıktan sonra iyi bir hocayla çalışmak istiyorduk. Çok genç ve işini iyi bilen iyi odaklanan Can Sevim ile anlaştık. Ardından bu şehre her şeyini verebilecek oyuncularla temasa geçmeye çalıştık. Yoğun bir inceleme yaptık. Sadece iyi bir basketbolcu olması bizim için yeterli değildi. İyi bir karakteri olan şehri sahiplenebilecek bu şehre bir şeyler katabilecek genç arkadaşları basketbola teşvik edebilecek ve örnek olabilecek oyuncuları araştırdık. Sonuç olarak şampiyon olduysak iyi ve disiplinli bir çalışma yapmamızın yanı sıra başarının en büyük sebebinin Afyon halkı olduğunu düşünüyorum. Her maç dolu statta oynadık, hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Şehir inanılmaz derecede takıma ve oyunculara sahip çıktı. Hiçbir maçımızda kötü olaylardan dolayı ceza yemedik, yediğimiz ihtarlar sadece çok fazla seyircinin stada alınmasından kaynaklanmaktaydı. Gelen seyircinin büyük bir kısmı gençlerden oluşuyordu. Karakterli oyuncularla, şehrin bize sahip çıkmasıyla, genel menajerimiz ile hocamızın bu işi profesyonel şekilde yönetmesi ve yönetim kurulumuzun sonuna kadar takıma destek vermesi ile keyifli bir sezon geçirdik. Bizden kat kat daha fazla bütçeye sahip kulüpleri geride bırakarak Afyon’u Avrupa’nın en kaliteli basketbol ligine taşıdık. Orası devler arenası, çok büyük bütçeli takımlar var biz de ligin en yeni takımıyız. Yaptığımız transferlerle güçlendirdiğimiz kadromuz her ne kadar yeni olsa da hedefimiz play-off’a kalmak. Türkiye’de gelebileceğimiz ligin son seviyesine geldik. Bundan sonra hedef Avrupa. Onu da yapabilecek yönetime ve kadroya sahibiz. Afyon’u ligin asansör takımı yapmak istemiyoruz, yani çıkıp inmesini arzu etmiyoruz. Bu ligde kalıcı olacağımızı düşünüyorum. Hedefimizi yerine getirip play-off’a kalmamızı sağlayacak kadroya sahibiz. TBL ve BSL’de ekonomik nedenlerle liglerden çekilen takımlar oldu. Bütçemizle ve oyuncuların parasını zamanında almasıyla geçtiğimiz sene oynadığımız ligde örnek kulüp olduk bu sene de öyle olmasını istiyoruz. Afyon Belediye Basket olarak ayağımızı hep yorganımıza göre uzattık, hiçbir borcumuz yok. Transferlerimizi tamamladık bundan sonra transfer yapmayı düşünmüyoruz, kadromuza son şeklini verdik.

Şehrin avantajı var dezavantajı var. Avantajı burada her şey kolay, her şey elinin altında. İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek 2-3 saat sürüyor. İnsanlar burada birbirlerini tanıyorlar. Geçen sene genel menajerimiz Cömert Bey’le anlaştığımızda ben ona çok kısa zamanda seni yolda durduracaklar demiştim. O da inanmamıştı. O kadar çok seyirci geliyor ki sahada Cömert’i görüyorlar, sonra yolda gören “hocam bir çay iç” diyor basketçilerimizden hesap almadıkları oluyor esnafımızın. Bu gibi samimi ortamın şehirde olmasının yanında sosyal alanların azlığı yaptığımız transferlerde etkili olabiliyor. Bazılarının tercihi büyükşehirler olabiliyor. Ancak biz bu dezavantajları kapatabiliriz. Hiçbir ödemede sıkıntı yaşatmadan emeklerinin karşılığını gününde veriyoruz. Bu kulaktan kulağa yayılıyor tabi. Oyuncu diyor ki “Afyon’a git, hiçbir ödeme sıkıntısı yaşamazsın gününde paran yatar”. Ondan dolayı da tercih edilen kulüp oluyoruz.

Bu sene ligin sürpriz takımı olacağımızı düşünüyorum ve oynayacağımız oyunla da BSL’de ses getireceğimizi düşünüyorum. Kombinelerimizden büyük gelir bekliyoruz, kombine alınması istiyoruz. Taleplerin de yüksek olduğunu görüyoruz. Kombinelerimiz internet üzerinden satılıyor. Afyon’a gelen oyuncu stadın atmosferinden, taraftarın coşkusundan çok etkileniyor. İnşallah önümüzdeki sezon da yeni ve büyük bir statta bu coşku devam edecek. Eski stadımıza sığmıyorduk emniyetin ricasıyla mecburiyetten kapıları katıyorduk artık. Alamıyorduk insanları içeriye elde olmayan sebeplerle. Maçlarımızı yeni stadımızda oynayacağız. Yeni stadımızın kapasitesi 2700 kişi + protokol.

Türkiye’de bizim gibi bir il yok. Futbol takımı birinci ligde, voleybol takımı Efeler Liginde ve biz de Basketbol Süper Ligindeyiz. Şehir gerçekten takımlarına çok sahip çıkıyor. Zaten lige baktığımızda yarısı İstanbul takımı. Burada sizin vasıtanızla bize sonsuz destekler veren bizim Onursal Başkanımız, Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a yönetim olarak çok teşekkür ederiz. Bizi hiçbir zaman geri çevirmedi, ne zaman desteğini istesek hep yanımızda oldu hala da oluyor.

Afyon Belediye Basket Başkanı Tamer Dişbudak da röportajımızın bir kısmına dahil oldu. Mehmet Bey’in söylediklerini yineledikten sonra takıma olan inancını ifade etti. Afyon halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Samimi açıklamalarından ve misafirperverliklerinden dolayı Afyon Basket Basın Sözcüsü ve Bilkent Mezunu Sayın Mehmet Özer ve Afyon Basket Başkanı Tamer Dişbudak’a teşekkür ederiz.

Leave a Reply