2017-2018 NBA sezonunu geride bırakmamıza sayılı günler kala, heyecanla beklediğimiz all  teamler de açıklandı. En iyi çaylak beşe adını yazdıran Ben Simmons, Lauri Markkanen, Jayson Tatum, Donovan Mitchell ve Kyle Kuzma, şüphesiz bu beşlide yer almayı sonuna kadar hak etti.

Jayson Tatum

http://www.celticslife.com/2018/05/jayson-tatum-named-to-all-rookie-first.html

Play offlarda Cleveland ile mücadele eden Boston Celtics’in genç oyuncusunun ismini ileride fazlasıyla duyacağımız su götürmez bir gerçek. 20 yaşındaki genç yıldız, performansıyla 2017-18 Kia NBA Rookie of the Year ödülünün de 3 finalistinden biri. Ortalama 13.9 sayı, 5.0 ribaund, 1.6 asist ile oynayan Tatum, üç sayı yüzdesinde de tüm çaylakları geride bırakmış durumda. Genç yetenek tüm NBA oyuncuları içerisinde de üç sayı yüzdesinde 8. Sırada bulunuyor. Play off mücadelelerinde de birçok tecrübeli oyuncuya rağmen süre bulan Tatum, Irving’in yokluğunda takımı sırtlayan oyunculardan biri diyebiliriz. Öyle ki Cleveland ile yapılan 5. Play off mücadelesinde, NBA’de ilk sezonunu geçiren bir oyuncu için fazlasıyla göz dolduran 24 sayı 7 ribaund, 4 asist, 4 top çalmalık performansıyla maçın adamı seçildi.

Ben Simmons

NBA 2017-18 sezonuna hem oyunuyla hem de çaylak tartışmalarıyla damgasını vuran ismimiz Ben Simmons, adından sıkça söz ettirecek bir diğer isim. Philedelphia 76ers’ın formasını taşıyan 21 yaşındaki oyuncu “çaylak” olarak anılsa da oynadığı oyunla birçok oyuncuya taş çıkarır cinsten. Öyle ki daha ilk sezonunda çok büyük bir başarıya imza attı. Genç oyuncu, NBA tarihinde çaylak sezonunda 1000 sayı, 500 ribaund, 500 asist istatistiğine ulaşan 3. oyuncu olmayı başardı. Doğu Konferansı’nda 4 kere ayın çaylağı seçilen Simmons, ribaund, asist ve top çalma istatistiklerinde tüm çaylakları geçerek birinci sıraya oturmuş durumda. Yılın çaylağı için bir diğer finalist olan ismin, Tatum’a oranla ödülü almasının daha yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

http://www.phillyvoice.com/ben-simmons-charlotte-hornets-triple-double-joel-embiid-turnovers/

Kyle Kuzma

Los Angeles Lakers’ın 22 yaşındaki oyuncusu da ilklere imza atan diğer bir isim. Kuzma, bir sezonda 1200 sayı, 450 ribaund ve 150 üçlük istatistiklerine ulaşan ilk çaylak olarak tarihe geçti. Namıdiğer Black Mamba Kobe Bryant’ın 2007-2008 yılında ulaştığı istatistiklere ulaşan tek Lakers oyuncusu olarak da sezona imzasını atmış durumda.

Oct 2, 2017; Los Angeles, CA, USA; Los Angeles Lakers forward Kyle Kuzma (0) shoots the ball against the Denver Nuggets during the second half at Staples Center. Mandatory Credit: Richard Mackson-USA TODAY Sports

Donovan Mitchell

Batı Konferansı’nda 3 kere ayın çaylağı seçilen Utah Jazz oyuncusu, aynı zamanda yılın çaylağı ödülünün de son finalisti. Play offlarda ciddi bir sorumluluk üstlenen Mitchell, performansıyla bir çaylaktan çok daha fazlasıydı. First team için kullanılan 100 oyun 100’ünü de alan Mitchell, Ben Simmons ile beraber ödül yarışında demek pek de yanlış olmaz. Mitchell ile ilgili dikkat çeken bir diğer durum da NBA tarihinde, ilk senesinde 2000 dakika üstünde oyunda kalan ilk oyuncu olması.

https://www.theringer.com/nba/2018/5/2/17310606/donovan-mitchell-jazz-rockets

Lauri Markkanen

Chicago Bulls’un harika bir sezon geçiren  21 yaşındaki genç forveti, Finlandiya ile de Eurobasket 2017’yi domine etmişti. Diğer çaylaklarımız gibi NBA tarihine geçmezse olmayacak başarılara imza atan genç yıldız, NBA tarihinde, en kısa sürede 100 tane 3 sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu.

https://thebiglead.com/2018/01/16/lauri-markkanen-chicagos-young-prince-is-blowing-up-in-2018/

 

Leave a Reply