2012 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz olan Arkas spor, geçtiğimiz haftalarda Erkekler voleybolunda bir ilke daha imza attı. Arkas spor, deplasmanda 3-0 kaybettiği Rusya ekibi Lokomotiv Novosibirsk’i, kendi evinde 2-0 geriden gelerek aldığı 3 setin ardından altın sette de 15-11 yenerek başarısına daha da taçlandırdı ve Final Four’a kalan ilk Türk erkek takımı oldu. Final Four’da da Arkas’ın rakipleri ise mücadelelere ev sahipliği yapacak olan Polonya’dan  “ Belchatow, İtalya’dan “Trentinove Rusya’dan da “Zenit Kazan takımı olacak.

Rusya’daki karşılaşmayı kaybeden ekibimiz İzmir’deki rövanş maçına da iyi başlayamadı ancak oyundan kopmamayı da bildi. Maçta 2-0 geriye düşen Arkas spor, 3.setten itibaren İzmir’deki seyircisinin de desteğini alarak yorulan rakibinin karşısında maça iyi odaklandı. Özellikle 3.setin başında Agamez, Nuri ve Bravo ile müthiş bir efor sarfeden  Arkas spor gerçek performansını tüm voleybol severlere gösterdi. Böylece galibiyet için tüm inançlarını takım olarak sahaya yansıtmış oldular.

Arkas spor’un Kolombiyalı smaçörü, bir diğer deyişle maçın adamı olan Agamez yine takımın en iyilerinden biri olduğunu gösterdi. Blok ve smaç yüzdesiyle de bunu gösteren Agamez ilk setlerde de takımı ayakta tutarak takımın 3.sete odaklanabilmesinde en büyük paya sahipti. Agamez’in bir diğer başarısına bakacak olursak; bu sene CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 10 maçta forma giyen Agamez, bu maçlarda takımına 200’den fazla sayı kazandırdı. Öte yandan Arkas, bu sezon evinde yani İzmir Karşıyaka Spor Salonu’nda oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarının hepsinden galibiyetle ayrıldı.

Bu peri masalı başarının arkasında kalmış üzücü bir gerçek de var aslında. Arkas, Türk erkek voleybolunda böyle bir ilke imza atmışken, Arkas, spor camiasından beklediği ilgiyi göremedi. Böylesine büyük bir başarıdan çoğu insanın haberi bile olmadı. Dileriz ki ileriki dönemlerde spor camiasının erkek voleyboluna olan duyarlılığı ve desteği artar. Bunun sonucunda da takımlarımızın bu tarz başarıları istikrarlı bir şekilde devam eder ve spor camiası bu başarıları ses getirecek şekilde duyurur.

Temsilcimizi “GazeteBilkentekibi olarak tebrik eder, Final Four’dan kupayla dönmesini temenni ederiz.

 


Leave a Reply