1-6 Mayıs tarihlerinde Başkent Ankara’da ev sahipliğini üstlendiğimiz, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası elemelerinde Filenin Sultanları, elemelerde 1. olarak ve ilk kez olimpiyat vizelerini alarak adlarını Türk spor tarihine altın harflerle yazdırdılar.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda elemeler boyunca desteğini esirgemeyen Ankaralı voleybol severler, Polonya ile oynanan final karşılaşmasında da Sultanlarımızı yalnız bırakmadılar. Bayanlarımızın bu büyük başarısına tanık olmak isteyen 7 binin üzerinde Ankaralı taraftar final maçında yerini aldı ve TVF Başkent Salonu’nun tamamı dolarken, seyirciler ellerindeki Türk bayraklarını maç boyunca bir dakika bile ellerinden bırakmadılar.

Finalde namağlup ilerleyen iki takım karşılaştı. TÜRKİYE- Polonya… Sultanlarımız ilk sete iyi başlayamasalar da, maçın devamında kıran kırana bir mücadele izledik. 1.set, karşılıklı alınan sayılarla ve beraberliklerle devam ederken, Sultanlarımız,  2. teknik moladan sonra maça daha da motive olup seti, 25-22’lik üstünlükle kapattı.

İlk setle ikinci set birbirinin neredeyse aynısıydı. Yine kıran kırana mücadele ve yine müthiş bir heyecan… Neriman, Eda ve Neslihan’ın sert servisleri, yerinde smaçları ve rakibine geçit vermeyen blokları bu seti de 25-22 almamızı sağladı.

Olimpiyat kaderimizi belirleyen 3. Sette, Filenin Sultanları rakibine hem smaçlarıyla hem de bloklarıyla nefes aldırmadı. Neslihan’ın ve Gözde’nin üstün performansı taraftarlarda büyük bir coşku yarattı. Bu seti de 25-19 alarak Olimpiyat vizesini elimize geçirdik.

Maçın en skorer oyuncusu 14 sayı ile Neslihan olurken, Gözde 10 sayıyla Neriman 8 ve Eda da 7 sayı ile oynadılar. Sultanlar bloktan 11, servisten 2, rakip takım hatasından 22 sayı alırken, hücumdan da 40 sayı alarak şimdiden tüm Türkiye’nin olimpiyatlardaki umut kaynağı oldular.

 

Maçın ardından tüm salonda büyük bir coşku yaşanırken taraftarlar oyuncumuz Neriman Özsoy’un maç ardından yaptığı röportajda dediği gibi ‘Atatürk’ün Sultanları’nı ayakta alkışladılar. Maç sonunda TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CEV Başkanı Andre Meyer’e plaket takdim ettiler ve tebrikleri kabul ettiler.

 

 

Elemeler boyunca federasyondan teknik ekibe, teknik ekipten taraftarlara bütün herkes Türkiye’nin sultanlarına olan güvenini destekleriyle gösterdiler. Kamp boyunca 2012 Londra Olimpiyatları’na gitmeyi tek hedef olarak gören, hedefe odaklanan ve o hedefi gerçekleştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan ‘Atatürk’ün Kızları’ Olimpiyat vizemizi alarak tüm Türkiye’nin onur kaynağı olmayı bildiler. Şimdiye kadar 6 kez futbolda, 2 kez de basketbolda olmak üzere toplamda 8 kez Olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırdık. 1924 Paris Olimpiyatları, 1928 Amsterdam Olimpiyatları, 1948 Londra ve 1960 Roma Olimpiyatları’nda takım sporu olarak sadece futbolda kendini gösteren ülkemiz, 1936 Berlin ve 1952 Helsinki Olimpiyatları’ndaysa futbol ve basketbol dallarında yarıştı. Türkiye’nin gururu kızlarımız Türk Voleybolu’nda hem bir ilki başardılar hem de ülkemizin takım sporlarındaki 52 yıllık özlemini sona erdirdiler.

Atatürk’ün Kızları’nı  GazeteBilkent Spor Ekibi olarak tebrik ediyoruz.

Leave a Reply