Geçtiğimiz günlerde Güney Kore spor camiası şike ile sarsıldı. Güney Kore Voleybol Federasyonu, şikeye karıştığı açıklanan 14 voleybolcunun spor hayatına son verdi.

Güney Kore liginde oynayan bu oyuncuların 2’sinin bayan olduğu açıklanırken şike soruşturması ile 2010-2011 voleybol sezonunda toplamda 18 maçta şike yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca şikeye ismi karışan voleybolcuların maç başına 1000 ila 3200 Avro arasında para aldıkları duyuruldu. Bu voleybolcuların haricinde, 1 voleybolcunun da şikeye karıştığı ama itirafı nedeniyle spordan men edilme cezasının kaldırıldığı kamuoyuna açıklandı.

Görüyoruz ki şike Güney Kore futbolundan sonra Güney Kore voleybolunda da kendini göstermeye başlamış. Oyuncuların ve kulüp yönetimlerinin, şikenin nelere sebebiyet vereceğini bilmelerine rağmen, neden böyle illegal yollardan kazanç sağlamaya çalıştıklarına anlam verilemiyor. Spor camiasını büyük bir kaosa sürükleyen bu olaydan sonra, Güney Kore Voleybol Federasyonu’nun nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor. Dileriz ki ülke voleybolu böyle bir durumdan kısa sürede kurtulur ve Güney Kore Voleyboluna işlenmiş bu leke de en kısa zamanda silinir.

Leave a Reply