GazeteBilkent Spor Yazarları Derbiyi Yorumladı

[box_dark]Aslıhan Özdemir[/box_dark]

Kasım’da Derbi Başkadır

wpid-20131014_144434

[box_light]

14 yıl , 15 olur mu bilinmez ama takımlara baktığımızda Fenerbahçe’nin bir tık daha önde olduğunu görmemek elde değil. Bir tarafta Mancini’nin Galatasaray’ı moralman çökmüşken, Yanal’ın Fenerbahçe’si ise morali çok yüksek bir şekilde derbiye çıkacak. Kopenhag maçında olduğu gibi derbide de Muslera’nın yokluğunda Galatasaray’ın sadece savunma anlamında değil hücum anlamında da zorluk çekeceğini düşünüyorum çünkü Muslera gerek kısa gerek uzun paslarıyla kaleden oyun kurma bakımından dünyanın en iyi 10 kalecisinden biri.

Fenerbahçe’ye baktığımızda ise Fenerbahçe’nin forvet hattı çok güçlü bir halde. Gol dağılımı açısından ise forvet hattının gol ortalaması yaklaşık 5 gol. Durum böyle olunca maçın Fenerbahçe lehinde bitmemesi işten bile değil.

 

Futbolun ve fair-playin konuşacağı bir derbi olması dileğiyle…

 

[/box_light]

 

[box_dark]Alperen Saylar[/box_dark]

“Kadıköy ve Obradovic Faktörü”

AlperenSaylar

[box_light]

“2 yıldır Aykut Kocaman-Fatih Terim mücadelesi olarak oynanan FB-GS derbisi, bu sefer iki farklı ekolün temsilcisi arasında geçecek. Aykut Kocaman’ın 90’ların sonundaki Serie A takımlarını hatırlatan kontrollü futbolundan, Ersun Yanal’ın hücum odaklı futboluna geçiş yapan ve şimdilik bu konudaki sıkıntılarını minimuma indirmiş gözüken Fenerbahçe, bu sefer karşısında Fatih Terim’in cesur ve kararlı Galatasaray’ı yerine Mancini’nin daha kontrollü, daha sakin futboluna geçiş yapmaya çalışan Galatasaray’ını bulacak. Kağıt üzerinde Fenerbahçe daha formda ve galibiyete yakın taraf olarak gözükse de bu durum derbilerde galibiyeti kesinleştirmiyor, aksine tarih bu tarz maçlarda gülen tarafın maç öncesi daha formsuz gözüken takım olduğunu gösteriyor. İki farklı tahminim var maç ile ilgili. Birincisi; “Kadıköy Faktörü”nün de etkisiyle beraberlik. Maç 1-1 biter, goller de Sow ve Drogba’dan gelir. İkincisi de Obradovic maçı izlemeye gelirse, Fenerbahçe maçı bir şekilde alır :) 

Not: Maç öncesi anjiyo olan Ersun Hoca’ya geçmiş olsun dileklerimle.”

[/box_light]

[box_dark]Can Tüysüz[/box_dark]

“Çare Drogba!”

can

[box_light]

Belki de ligin kırılma noktası olacak bu derbi. Fenerbahçe kazandığı takdirde Galatasaray’ın 9 puan önüne fırlayarak büyük bir avantaj elde edecek. Galatasaray’da hafta içi alınan Kopenhag yenilgisinin yanı sıra Sneijder ve Muslera’nın sakatlıkları en büyük sorun. Özellikle Muslera’nın, Galatasaray’ın oyun yapısında önemli bir yer tutması takımı etkiliyor. Aynı şekilde son haftalardaki performansıyla Wesley Sneijder hücum yönünden büyük eksiklik olacak. Fenerbahçe’nin sezona kötü başlamasına rağmen şu anda ligin en agresif takımı hüviyetinde olduğunu görmek mümkün. Kuşkusuz Aykut Kocaman’dan sonra Ersun Yanal’ın tempolu oyununa geçiş yapmak biraz sıkıntılı olsa da Fenerbahçe bu oyun anlayışını kabullenmiş durumda. Galatasaray da ise Mancini’nin göreve gelmesi takımın biraz daha savunma ağırlıklı oynayacağı düşüncelerini ortaya çıkarsa da oynanan 7 maçta kalesinde 10 gol gördü Galatasaray. Özellikle bek oyuncuları ile stoperlerin arasındaki iletişim sorunu yaşandığını görmek mümkün. Sneijder’ın oynamayacağını sayarsak Drogba ve Melo Galatasaray adına en önemli oyuncular olacak Kadıköy’de. Keza Bruma’nın oynaması durumunda Fenerbahçe’nin Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte sıkıntı yaşadığını göz önüne alırsak  Galatasaray adına bir başka önemli oyuncu olabilir. 

Büyük sorunlarla Kadıköy’e gidecek olan Galatasaray’ın Juventus maçındaki gibi bir oyun anlayışı ile sahada yer alacağını düşünüyorum. Ancak kendi seyircisi önünde tempolu, agresif oynayan Fenerbahçe’ye karşı işleri bir hayli zor.

[/box_light]

 

[box_dark]Ömer Tekin[/box_dark]

“Mancini’nin Kadıköy Seferi”

Untitled2

[box_light]

Her ne kadar Kadıköy’e dertsiz sıkıntısız gitmeyecek olsak da Pazar gününü iple çekiyorum. Süper Lig’de iyi giden Fenerbahçe ve Şampiyonlar Ligi’ne ve Süper Lig’e kötü başlayan Galatasaray karşı karşıya gelecek. Bununla kalmayıp kendi içinde kaos yaşayan Galatasaray’ı, takımın en önemli oyuncularından gelen sakatlık haberleri yıkmış durumda ve üzerine alınan Kopenhag mağlubiyeti de cabası. Bu nedenle her ne kadar Galatasaray taraftarı olsam da Galatasaray’ın bu maçtaki durumunu biraz naif buluyorum. Fenerbahçe’nin aksine bu kadar dezavantaja sahip olmak bunun yanında da Drogba’ya sahip olmak sürpriz yaratabilir. Melo’yu da unutmamak gerek! Bol gollü bir derbi bekliyorum tahminim 2-2.

[/box_light]

 

[box_dark]Ersin Sezer[/box_dark]

“Derbi Satrancı”

ersin

[box_light]

Sonucu merakla beklenen derbinin günü geldi çattı. Türkiye bu pazar  ” Dünya ” derbisine kilitlenecek, herkesin mutlaka bir fikrinin olduğu bu büyük maç için ne denebilir ki ; Bruno Alves – Drogba, Chedjou – Emenike mücadelelerinin kazananı kim olacak ? Genç kaleci Eray mı, formsuzluğu sebebiyle sertçe eleştirilen Volkan mı ön plana çıkacak?

Alper’in mi yoksa Sneijder’in mi yokluğu takımları oyun planını değiştirmeye zorlayacak ? Hatta Melo mu yoksa Caner mi atılacak ? Bütün bu soruların cevaplarını öğrenmek için ben de sizin kadar sabırsızlanıyorum. Kişisel fikrim mi ? Ben Fenerbahçe yazarıyım ve biz ” Kasım ” ayını severiz.  

 

[/box_light]

 

[box_dark]Hüseyin Caner Batak[/box_dark]

“Hak Eden Kazansın!”

ben

[box_light]

Dünyanın en büyük derbilerinden birisi diyerek kendimizi kandırdığımız ve hemen hemen hiçbir zaman futbol anlamında doyuruculuğu olmayan bir derbi Fenerbahçe-Galatasaray. Futbol anlamında Ersun Hoca ile güzelleşen Fenerbahçe, Mancini ile çirkinleşen Galatasaray’a karşı mücadele verecek. Maçın kilit adamı büyük ihtimalle oynayacağı için Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, Galatasaray’da Drogba olacaktır. Emre hırsını, çirkinliğe değil de futbola dökerse Fenerbahçe Selçuk-Melo ikilisinden ortasahayı alıp istediklerini sahaya yansıtabilir. Diğer taraftan Drogba’da tecrübesini konuşturur ve bulduğu pozisyonlarda “affedici” olmazsa bol gollü bir maç izleyeceğimiz kesinleşir.

Bu maçla ilgili en büyük temennim ise maçtan sonra maçın önüne hiçbir şey geçmemesi. İyi olan ve güzel futbol oynayan değil hak eden kazansın. 

 

[/box_light]

 

Leave a Reply