2012-2013 sezonunda Devler Ligi’ne , lig şampiyonu Eczacıbaşı Vitra ve lig ikincisi Vakıfbank Türk Telekom doğrudan katılırken Fenerbahçe’nin mi yoksa Galatasaray’ın mı WildCard uygulamasına dahil edileceği belirsizdi.Bildiğimiz gibi CEV geçtiğimiz haftalarda bu soruya cevabını vererek gündemde bomba etkisi yaratmıştı. CEV, WildCard uygulamasında tercihini Fenerbahçe Universal yerine, Galatasaray Medical Park lehine kullandı.Durum basına duyurulduktan sonra hem voleybolseverler, hem de Fenerbahçeli yönetimden taraftara kadar, herkesin aklında kalan bir soru da “WildCard neden Fenerbahçe yerine Galatasaray’a verildi? ” olmuştu.

CEV, sarı lacivertli yönetimin hem CEV’e, hem de TVF’nin sessiz  kalmasına verdiği büyük tepkiden dolayı, internet sitesinde bir açıklama yapmak zorunda kaldı.Açıklamada, Bakü’de oynanan Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde, Fenerbahçe Universal’in kurallara uymadığı, yetkililere karşı tutumları gerekçe gösterildi.CEV’in bu kararını art niyet olarak tanımlayan, Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi son şampiyonu Fenerbahçe Universal, CEV’in kullandığı bu insiyatife karşı bir itiraz başvurusu yaptı. Eğer itiraza karşı, olumlu bir yanıt gelmezse,Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol takımının da Şampiyonlar Ligi’nden çekilerek tarihi bir protestoya imza atabileceği iddiası da şuan gündemi sarsıyor. Diğer bir sorun ise, Fenerbahçe Universal’e, CEV’den olumsuz cevap gelmesi halinde takım birçok iyi oyuncusunu da kaybedebilir.

Bana kalırsa, Fenerbahçe Universal, Play-Off’larda  olduğu gibi, yine bir sistemin daha kurbanı oldu.Hatırlatmak gerekirse, Fenerbahçe Universal normal ligi 22 maçta namağlup bitirirken, Play-off gruplarında da 3 maçının 3 ünüde kazanarak gruptan çıkmış fakat Play-Off serisi yarı final maçında Vakıfbank Türk Telekom’a mağlup olarak tek maçlı eliminasyonun kurbanı olmuştu.  2011-2012 sezonu boyunca da Avrupa’da sayısız başarılara imza atan sarı-lacivertli ekip, başarısının bedelini bu uygulamalarla ödemiş oldu.

Aslında bakacağımız iki nokta var. Birincisi, sezon bitiminden bugüne, Galatasaray tecrübeli smaçör Simona Gioli ve Milli takımın yıldızı Neriman Özsoy ile imzaya gitti ve anlaşması biten takım oyuncularından Calderon ile Lo Bianco’nun anlaşmasını uzattı.Böylece, Galatasaray, çok iyi bir kadro kurarak Türk Voleybolu adına Şampiyonlar Ligi’nde başarı kaydedeceğinin sinyallerini verdi. İkinci olarak, 2011-2012 boyunca sayısız başarılara imza atan Fenerbahçe Universal, Şampiyonlar Ligi’ne katılamasa da CEV Cup’ta ülkemizi en başarılı şekilde temsil edeceği herkes tarafından biliniyor ve tüm voleybol severler Fenerbahçe Universal’in Şampiyonlar Ligi kupasının yanına CEV Cup’ı koyacağına gönülden inanıyor.

Leave a Reply