Türk Voleybolu’nun köklü takımlarında olan Eczacıbaşı VitrA, Aroma Bayanlar Voleybol Ligi final serisinin son iki maçında Vakıfbank Türk Telekom’u 3-2 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Böylece şampiyonluk kupasını, 33 sezonluk lig tarihinde 23.kez müzesine götürmüş oldu. Ayrıca lig tarihi öncesinde elde ettiği 5 Türkiye birinciliği ile de toplamda 28 kez Türkiye şampiyonluğuna ismini yazdırmış oldu.

Normal ligi 20 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 61.20 puan toplayarak 2. olarak kapatan Eczacıbaşı VitrA, 2011-2012 sezon şampiyonu olmasıyla, son Avrupa Şampiyonu ‘Sarı Melekler’ in ligdeki 3 senelik şampiyonluk serisine son vermiş oldu.

Play-off final serisi B Grubunda, Vakıfbank Türk Telekom, Nilüfer Belediyesi ve İller Bankası ile eşleşen Turuncu-Beyazlı ekip grubunu namağlup bitirdi. Yarı finalde Galatasaray ekibiyle karşılaşan Eczacıbaşı VitrA ekibi bu maçı, üstün hücum silahları sayesinde 3-1 kazanarak finale yükseldi ve final serisinde Vakıfbank Türk Telekom ekibiyle eşleşti.

Final maçları öncesinde Eczacıbaşı VitrA oyuncuları kötü bir olay yaşadılar. Otel odasındaki klimalardan dolayı ağır gribal enfeksiyona yakalanan takımın kilit oyuncuları, pasör Elif Ağca, libero Gülden Kayalar ve smaçör Senna Usic maça, ateşleri olduğu için ilaç alarak çıkmak zorunda kaldılar.

Final serisinin ilk maçında Eczacıbaşı’nın başarılı oyuncusu Senna Usic, Vakıfbank Türk Telekom savunmasını zor durumda bıraktı. Etkili smaçlarıyla takımına büyük katkı sağladı. Blok açısından bakarsak kuşkusuz Maja Poljak, eski takımına karşı iyi bir performans gösterdi. Böylece Eczacıbaşı VitrA, ilk maçta setleri 26-24, 18-25, 23-25, 25-18, 15-6 yaparak 3-2 ‘lik galibiyetiyle avantajlı duruma geçti. Şampiyonu belirleyecek olan 2. maçta ise kıran kırana mücadele devam etti. Vakıfbank’ta Glinka ve Gizem performanslarıyla dikkat çektiler. Ancak kaptan Esra Gümüş, Büşra Cansu ve Elif Ağca’nın da büyük yardımıyla Eczacıbaşı, 25-21, 21-25, 25-19, 24-26 ve 15-9’luk setlerle 3-2 üstünlük sağladı ve şampiyonluğa ismini yazdırdı.

Play-off maçları boyunca takımlarını yalnız bırakmayan Eczacıbaşı VitrA taraftar grubu “Tigers”, turuncu-beyazlı oyuncular şampiyonluklarını ilan ettikten sonra büyük bir sevgi gösterisinde bulundular. Bu sırada da taraftarların bulunduğu tribünün bir bölümü çöktü. Ancak yaralanan hiçbir taraftarın olmadığı bildirildi.

 

 

 

Ödüller Eczacıbaşı VitrA ve GLINKA’nın

Maçtan sonra ödül töreni düzenlenerek oyunculara ödülleri verildi. Vakıfbank Türk Telekom’a 3 ödül giderken Eczacıbaşı VitrA’ya 5 ödül verildi.

En değerli oyuncu ve En iyi servis karşılama:  Esra Gümüş (Ecz.VitrA)

En iyi pasör: Elif Ağca (Ecz.VitrA)

En iyi libero: Gülden Kayalar (Ecz.VitrA)

En iyi blok yapan: Büşra Cansu (Ecz.VitrA)

En iyi smaçör, en iyi servis atan ve en skorer oyuncu:  Malgorzata Glinka (VTT)

Leave a Reply