Euroleague’de normal sezonu geride bıraktık ve 23 Nisan Salı günü itibariyle playoff serilerine giriş yapacağız. Bu heyecanlı mücadeleler başlamadan serilere önden kısaca bir bakalım.

Monaco-Fenerbahçe Beko (3-6)

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko etkileyici bir normal sezon performansı sonrasında 6.sırayı alarak kendine play-off’larda yer buldu. Hem takım olarak hem de bireysel olarak kırdığı rekorlarla beraber özellikle mart ayını harika geçirdiğini söyleyebiliriz. Saras Jasikevicius’un sezon ortasında takımın başına gelmesi ile beraber performansı günden güne artan bir takım izledik. Geçtiğimiz ayda üst üste alınan iki Anadolu Efes ardından Olympiakos ve Türk Telekom mağlubiyetleri sonrasında sarsılmış olsa da lig de alınan son iki galibiyetle birlikte Fenerbahçe takımı seriye yüksek bir şekilde giriş yapacaktır. Karşılarında ise ligin en atlet takımlarından biri olan Mike James’li Monaco olucak. Mike James’in skorerliği etrafında kurulan takım özellikle fiziksel açıdan Fenerbahçe Beko’yu zorlayabilir. Ayrıca Elie Okobo, Jordan Loyd ve John Brown dikkat edilmesi gereken oyunculardan.

Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv (2-7)

Ergin Ataman’ın sezon başında devraldığı Panathinaikos takımı geçen sene 17.sırada bitirdiği normal sezonu bu sezon 2. Tamamlayarak inanılmaz bir başarıya imza attı. Yılın koçu ödülü için adayların başında gelen Ataman sadece takımı değil OAKA’yı da bu sene yeniden canlandırdı. Özellikle Maccabi’nin kendi evinde (Belgrad) seyircisiz oynayacağını da düşünürsek Panathinaikos’a daha yakın görünen bir seri gibi duruyor. Fakat yine de Maccabi takımının oynadığı oyun ve ek olarak Lorenzo Brown, Wade Baldwin ikilisi tehlike yaratabilir. Ayrıca Panathinaikos’un normal sezonda Maccabi ile oynadığı iki maçı da kaybettiğini de ek bir not olarak verelim.

Real Madrid-Baskonia (1-8)

Normal sezonu lider bitiren Real Madrid play-in’den gelen Baskonia ile eşleşti. İki İspanyol takımın karşılaşması Madrid’in ev sahipliğinde başlayacak. Hezonja, Tavares ve Poirier gibi önemli oyuncularının kontratlarının son senesi olması bazı karışıklıklara yol açmıştı. Real Madrid sezonun başlangıcındaki kadar etkili değil fakat kazanmayı ve buraları oynamayı bilen bir takım. Öte yandan Baskonia’da Marcus Howard’ın etkileyici performansı Virtus Bologna karşısında alınan galibiyette büyük fark yarattı. Ayrıca Chima Moneke’nin sakatlığından dolayı en az iki maç kaçırması bekleniyor ki bu Baskonia’nın işini zorlaştıran bir durum yaratacaktır.

Barcelona-Olympiakos (4-5)

Play-off serilerinin içinde tahmin edilmesi en zor, sürprizlere en açık seri Barcelona ve Olympiakos arasında gerçekleşecek olan seri. İki takım da normal sezonu 22 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile bitirdi. İki takım arasında az farklar olması dolayısıyla serinin 5 maça uzaması mümkün. Barcelona’da Jan Vesely çok iyi bir sezon geçiriyor. Bu yüksek formun karşısında ise Olympiakos fiziksel olarak üstün bir Moustapha Fall ile karşılık vermeye çalışacaktır.

Fotoğraflar gettyimages sitesinden alınmıştır.

Kaynakça

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/

Leave a Reply