2023 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe ve Vakıfbank takımları arasında oynanan maç sonucunda sahibini buldu. TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan maçın kazanını 3-2 lik skorla Vakıfbank oldu. Kupayı 5.kez evine götüren Sarı-Siyahlılar yeni sezona güzel bir başlangıç yaptılar.

İki takımın bu sezonki ilk karşılaşması zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Çekişmeli geçen ilk seti 25-23’lük skorla Fenerbahçe takımı kazandı. İkinci sete 7-2’lik seriyle başlayan Vakıfbak takımı daha sonrasında bir geri dönüşe müsaade etmeyerek ikinci seti kazandı ve setlerde durumu 1-1’lik eşitliğe getirdi. İki takımın karşılıklı sayıları ile başlayan üçüncü sette ise Fenerbahçe’nin setin ortalarında Arina Fedorovtseva ve Magdelena Stysiak ile bulduğu sayılar sarı-lacivertlilerin seti kazanmasında etkili oldu. Ev sahibi Fenerbahçe Opet’in üstünlüğüyle başlayan dördüncü sette Vakıfbank takımı setin içinde geri döndü ve skoru 2-2’ye getirerek maçın karar setine gitmesini sağladı. Çekişmeli giden tie-break setini de kazanan Vakıfbank takımı sezonun ilk kupasını müzesine ekledi. İki takımında sezon öncesi yaptığı önemli oyuncu değişimleri ve Fenerbahçe Opet takımının deneyimli koç Stefano Lavarini ile çalışmaya başladığını göz önüne alırsak beklentilerin üzerinde bir maç oynandı ve sezona güzel bir başlangıç yapmış olduk.

SETLER: 25-23, 22-25, 25-22, 23-25, 12-15

 Vakıfbank takımının yeni transferi Jordan Thompson 29 sayı ile maçın MVP’si seçilirken duygularını, ‘’Takımımla gurur duyuyorum zor bir mücadele olucağını biliyorduk, kolay bir maç olmadı ama sonucunda kazandık ve güzel bir başlangıç yaptık.’’ diyerek dile getirdi.

  Vakıfbank ve Milli Takımımızın orta oyuncusu Zehra Güneş maç sonu açıklamalarında, ‘’ Çok mutluyum ilk hedemizi başarıyla tamamladık. Bugün sahada çok iyi bir voleybol yoktu iki takımda da çünkü birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Daha az hata yapan kazandı bugün. Fenerbahçeyi çok tebrik ediyorum.’’ dedi.

 Fenerbahçe Opet’in en skorer oyuncusu 31 satı ile Magdelena Stysiak olurken, Vakıfbank’ın takım kaptanı  Gabi Guimarães karşılaşmayı 21 sayı ile tamamladı.

Erkeklerde ise Ziraat Bankkart, Halkbank’ı 3-1 lik skorla yenerek Axa Sigorta Şmapiyonlar Kupası’nı üst üste üçüncü kez kazandı.

  Halkbank ilk sette iyi bir servis oyunu ile maça kazanarak başladı. İkinci set takımların karşılıklı sayılarıyla devam etti. 31-29’luk skorla sonlanan çekişmeli seti kazanan Ziraat Bankkart setlerde durumu 1-1 ‘e getirdi. Üçüncü ve dördüncü setlerde de yakaladığı ivme ile oynamaya devam eden Ziraat Bankkart takımı Şampiyonlar Kupası’nı toplamda dördüncü kez evine götürmeyi başardı.

SETLER: 22-25, 31-29, 25-19, 25-23

  Ziraat Bankkart Baş Antrenör’ü Mustafa Kavaz maç sonu röportajında,  ‘’ Tek maç üzerine oynanan maçlarda her setin bir kaderi vardır. İlk set oyunu domine ettiler ama sonra biz de oyuna adapte olduk, hücum organizsyonlarımız ve servislerimiz işlemeye başladı. Kupayla başlamak büyük bir keyif ve büyük bir gurur. Oyuncularımı tebrik ediyorum yorgun bir sezonda geldiler ama özveriyle oynadılar.’’ diyerek duygularını dile getirdi.

Maçın Mvp’si 26 sayı ile Ziraat Bankkart takımının Hollandalı pasör çaprazı Wouter Ter Maat olurken Halkbank takımında da Nimir Abdel-Aziz ve Earvin Ngapeth performanslarıyla öne çıktı.

Fotoğraflar TVF’den alınmıştır.

Kaynakça

https://tvf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=9381&ID=89&CID=280&PID=180&type=LegList

https://tvf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=9480&ID=93&CID=293&PID=188&type=LegList

Leave a Reply