Günümüzde internet sitelerinde içerik tüketiminin önemli bir bölümü sosyal medya aracılığı ile sağlanmakta. Statica’dan alınan istatistiğe göre 2014 yılı itibari ile Avrupa ülkelerindeki insanların yaklaşık %40’ı içerik tüketmek için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Quantcast’in ortaya koyduğu bir diğer istatistiğe göre Facebook kullanıcılarının %47’si ve Twitter kullanıcılarının %52’si bu siteleri haber ve eğlence içerikleri tüketmek için kullanıyor. Bu istatistikler haber ve eğlence platformlarının, tüketiciye ulaşabilmek için muhakkak sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmaları gerektiğini ortaya koyuyor. Peki sosyal medyada profil oluşturup tüketici beklemek ne kadar yeterli? İçerikleri nasıl daha çok kullanıcıya ulaştırabilir?

Bu soruların cevabını verebilmek için son yıllarda önem kazanan bir meslek sosyal medya uzmanlığı. Sosyal medya optimizasyonu ile sosyal medyadaki profilleri daha çok kullanıcıya ulaştırabilmek mümkün. Yeni bir girişim olan Optlook.net, sosyal medya optimizasyon hizmetini kapsamlı bir şekilde müşterilerine sunuyor ve müşterilerin sosyal ağlarındaki görünüm ve trafiği önemli boyutta artırıyor.

Optlook.net sosyal medya optimizasyonunu sağlamak için size oldukça basit kullanışlı bir kullanıcı ara yüzü sunuyor. Bu platformu incelemek için şirketin ilk kullanıcılarına sunduğu ücretsiz deneme paketini seçtiğinizde karşınıza bir proje asistanı çıkıyor.

Screen-Shot-2015-01-30-at-16.20.12

Bu üç adımı tamamladıktan sonra Optlook’un hizmetlerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz. Optlook.net öncelikle size sayfanızın bir karnesini çıkarıyor. Sosyal medya platformlarındaki paylaşım istatistiklerini kolay bir şekilde görebiliyorsunuz.

Screen-Shot-2015-01-30-at-16.20.12

Optlook’un sunduğu asıl önemli hizmet ise sayfalarınızı denetlemesi, asıl sosyal medya optimizasyonu bu noktadan sonra başlıyor. Örneğin “Twitter Advanced Settings” kısmında Twitter platformundaki paylaşımlarınıza “via @profiliniz” eklentisi ekleyebilir, “follow recommendation” aracı ile siteniniz kullanıcılarına sizi Twitter’da takip etmesini sağlayabilir ve “hashtag settings” ile paylaşımlarınızı hashtag’ler ile zenginleştirip daha çok kitleye ulaşabilirsiniz.

3

Facebook için örnek verecek olursak, “Facebook Appearance Settings” kısmında Facebook’taki paylaşımlarınızın daha çok kullanıcı çekmesi için geliştirmelerde bulunabilirsiniz. Bu arada Optlook paylaşımlarınızı denetleyip paylaşımlarınızın zayıf yönlerini bularak size çözüm önerisi de sunmakta.

3

Optlook, bu sosyal medya optimizasyonu sağlanırken sistemin izlediği yolu açıklamak için bir görsel hazırlamış. Sistemin, bir kullanıcı sizin sayfanıza girdiği zaman değil, sayfanızı sosyal medyada paylaşmak istediği zaman çalışması burada bahsedilmesi gereken ilk nokta. Sayfanız paylaşılacağı zaman aktif olan Optlook sistemi sayfanızın sosyal medyada ayarlarınız doğrultusunda paylaşılmasını sağlıyor.

Screen-Shot-2015-01-30-at-16.20.12

Optlook aynı zamanda WordPress kullanıcıları için bir plugin hazırlamış. İnternet yayınınızı WordPress üzerinden yapıyorsanız bu plugin ile optimizasyonu sağlamak mümkün.

Optlook hakkında daha detaylı bilgi almak için:

Gülbahar Mah. Avni Dilligil Sk. Çelik İş Merkezi A Blok Kat: 3 D: 11 Mecidiyeköy İstanbul
+90 212 288 92 30
info@optlook.net
http://www.optlook.net/

Leave a Reply