Volt: İstanbul Trafiğine Çözüm

İstanbul trafiği inkâr edilemeyecek bir gerçek. Belki de en çok can sıkan durum trafikteki araçların çoğunda gördüğümüz boş koltuklar. Aslen Lübnanlı olan ve 3 sene önce İstanbul’a yerleştiği ilk günlerden beri İstanbul trafiğine yenilikçi bir çözüm getirmeyi amaç edinmiş Ali Halabi, Voltadındaki mobil uygulamayı iOS ve Android kullanıcılarına sunuyor.

Volt ’un temel amacı trafikteki boş koltukları doldurarak daha sürdürülebilir ulaşım sistemi kurmak. Volt ekibi İstanbul trafiğinde yaklaşık 2 milyon kayıtlı araç olduğunu ve bu trafikteki koltukların %85’inin boş olduğunu vurguluyor. Uygulamanın temel fonksiyonu, aynı yöne seyahat eden araç sahipleri ile yolcuları buluşturmak.

Araç sahibi neden aracını başkalarıyla paylaşmak istesin?

6 Car Owner ScreenshotVolt ekibinin ortaya koyduğu bir diğer istatistiğe göre gelirimizin ortalama %18’ini ulaşıma harcadığımızı vurguluyor. Araç sahipleri araçlarını paylaştığı zaman aracına kabul ettiği kişiler uygulama üzerinden yol masrafına ortak oluyor.

Volt uygulamasının sunduğu bir özellik olarak, araç sahipleri yolculuklarını paylaştıkları süre boyunca Volt Mili kazanıyor ve topladıkları Volt Millerini çeşitli indirimler veya ücretsiz hizmetler kazanmak için kullanabiliyorlar.

 

 

 

 

 

 

Yolcular neden bir araçla yolculuk yapmak istesin?

5 Passenger ScreenshotAslında çoğu insan toplu taşıma araçlarının stresinden olabildiğince uzak durmak ister. Aynı yönde seyahat eden araçlarla Volt üzerinden anlaşarak yolcular araba konforunda hedeflerine ulaşabilir ve bu sayede ulaşım stresinden kurtulabilir.

Volt ekibinin sunduğu veriye göre bir yolcu aynı mesafe için taksiye vereceği ücretin %70’ini araç sahiplerine aktarıyor ki bu da daha ucuz yolculuk demek. Benzer veriler Volt ile yapılan yolculukların toplu taşıma ücretlerine göre de daha ucuza geldiğini söylüyor.

 

 

 

 

 

 

Paylaşılan yolculuklar güvenli olur mu?

4 Explainer Screenshot 4Volt ekibi insanların güvenlik kaygısını göz önünde bulunduran bir sistem geliştirmiş. Volt, toplulukların üzerine kurulu bir sistem. Yabancılarla yolculuğunu paylaşmaktan çekinen insanlar güvenebileceği topluluklar üzerinden insanlarla yolculuk yapabilir. Bir üniversite, bir firma veya bir site bu topluluklara örnek olarak gösterilebilir. Araç sahipleri veya yolcular bir üniversitenin topluluğuna kaydolabilmek için üniversitenin özel uzantılı e-mail adresi ile sisteme giriş yapmak zorunda. Bu sayede sadece o üniversiteden insanlarla yolculukları paylaşabilmek mümkün.

Volt uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak için videoya göz atabilir ve aşağıdaki iletişim adresini kullanabilirsiniz.

https://vimeo.com/134191810

Cep Telefonu: +90 507 860 1453

E-Mail: ali@thevoltapp.com

Adres: Ensiz Sokak, No8, K3, Asmalımescit, Beyoğlu, İstanbul

Leave a Reply