Kaya Gibi Telefon : CAT B100

Dokunmatik ve akıllı telefonların vazgeçilmez bir araç olduğu şu günlerde, haberimizde size çok akıllı olmasa da zorlu koşullara karşı dayanıklılığıyla ünlü bir telefon tanıtacağım.

Hepinizin tanıdığı bir marka olan CAT nam-ı diğer Caterpillar’ın iş makinesi ve ayakkabı ürettiğini biliyoruz.  CAT birkaç yıldır cep telefonu piyasasına el atmış, şu ana kadar 4 adet telefon piyasaya sürmüş. Cat B25, Cat B15 ve Cat B15 AWS modellerinden sonra son olarak piyasaya sürülen ve CES 2014 fuarında tanıtılan B100 modeli görenlerin hayli ilgisini çekiyor. Nokia 3310’u hepimiz biliriz, efsane dayanıklı telefon. CAT B100  de 3310’un özellikleri geliştirilmiş hali gibi. Telefon inşaat ve maden ocağı gibi yerlerde çalışanlar, telefonda özellikten çok dayanıklılık arayanlar için yapılmış. Eğer siz de özellik olmasın ben sadece dayanıklılık arıyorum diyorsanız bu telefon tam size göre. Şimdi gelelim bu güçlü telefonun özelliklerine.

catb10

Telefonun en önemli özelliklerinden biri suya ve toza karşı aşırı dayanıklı olması. Bu telefon tam bir survivor. Telefon bir metre derinlikte yarım saate kadar kalabiliyor. Ayrıca 2 metre yükseklikten düşüş telefonu etkilemiyor bile. Sinirlendiğinizde telefonu rahatlıkla duvara fırlatabilir veya tekme atabilirsiniz. Bu Cat B100 için sinek ısırığı gibi bir şeydir. Soğuk ve sıcağa da dayanıklı olan telefon   -25 oC ve 55oC  arasında rahatlıkla çalışabiliyor. Telefonun gürültü önleyici mikrofonu ve güçlü hoparlörü sayesinde ses iletişimi gayet pürüzsüz ve rahat bir şekilde gerçekleşiyor. Telefonun boyutları ise 123.5 x 5.6 x 17.5 mm ve ağırlığı sadece 136 gr. Ekranı küçük gibi gözükse de, 2.2 inçlik 240×320 piksel ekran böyle bir telefon için gayet yeterli görünüyor.  Telefon 3MP flaşlı arka kameraya ve 4x dijital zooma sahip. İnternet için  Wi-Fi bağlantı seçeneği olmasa da 3G özelliği bunu az da olsa örtüyor. Telefon 128 mb dahili hafızasıyla geliyor ve siz bunu istersenin microSD kart desteği sayesinde 32gb’a kadar yükseltebiliyorsunuz. 1150 mAh pil kapasitesiyse size 10 saat konuşma ve 23 güne kadar bekleme süresi vadediyor. Telefonun GPS özelliği sayesinde yönünüzü bulmakta da zorluk yaşamayacaksınız.

Telefonun Avrupa’daki fiyatı ortalama 149 €. Türkiye’ye henüz gelmedi ama önümüzdeki ay içerisinde ülkemize gelmesi bekleniyor. Türkiye’deki fiyatının ne olacağı konusunda ise elimizde henüz bir bilgi yok.

[box_light]Kaynaklar[/box_light]

www.catphones.com
www.cnet.com

Leave a Reply

1 comment

  1. Paylaşımınız için teşekkürler, kaliteli haberlerinizi bekliyoruz.. Kolay gelsin!