4K Çözünürlüklü Lazer Projektör – LG CineBeam HU85L

Herkese merhaba. Bugün, yakın zamanda tanıtılacak güzel bir lazer projektörden bahsetmek istedim. Benim kendime ait bir projektörüm yok ama konsollarda oyun oynamayı sevdiğim için gelecekte evime bir bu tarz bir projektör almaya soğuk bakmam diye düşünüyorum.

Cihazımıza gelecek olursak; LG Electronics (LG), CES (Consumer Electronics Show) 2019’da kısa mesafeden görüntü teknolojisine (UST) sahip ikinci nesil CineBeam Laser 4K projektörünü (model HU85L) tanıtacak. Cihaz; duvar, zemin veya tavan gibi herhangi bir düz yüzeyde 4K görüntü yansıtabilen kompakt tasarımıyla öne çıkıyor. UST teknolojisine sahip LG CineBeam Laser 4K, duvardan 5 cm’den biraz daha fazla uzağa yerleştirilerek 90 inçlik diyagonal bir görüntü oluşturabiliyor. 18 cm uzağa yerleştirildiğinde ise projektör, 120 inç büyüklüğünde ve oldukça parlak bir görüntü üretiyor. 2,500 ANSI lümen ve 4K UHD çözünürlüğü sunan LG CineBeam, geniş renk gamı sayesinde yüksek doğrulukta renk üreterek, görüntülenen her resmin gerçekliğini artırıyor, daha iyi bir siyah seviyesi sunuyor. LG CineBeam Laser 4K, 12 noktalı temel ayarlama özelliğiyle geliştirilmiş görsel doğruluk sunuyor ve görüntü bozulmasını engelliyor.

Bunlara ek olarak LG’nin yapay zeka teknolojisi ThinQ vasıtasıyla CineBeam’e bir sesle aktivasyon özelliği konmuş. Bu sayede projektörü kontrol etmek için bazı basit sesli komutlar kullanabileceğiz. Örneğin, izlediğiniz film bittikten sonra kendisini kapatmasını isteyebilir veya “YouTube’da yoga videoları oynat” gibi şeyler söyleyerek projektöre istediğinizi yaptırabilirsiniz. Bir güzel özellik de dahili WebOS sistemi sayesinde Netflix, YouTube ve daha bir sürü platformla bağlantı kurabilmemiz. WebOS dışında bağlantı imkanları olarak Ethernet, USB ve HDMI kullanabiliyoruz. Bu da demek oluyor ki PC veya konsolunuzu bağlayıp devasa bir görüntüde oyun oynama veya film izleme keyfi yapabilirsiniz.

CineBeam kompakt bir şekilde tasarlanmış olup evimizde odalar arası taşımayı kolaylaştırmış. Diğer özellikleriyle beraber düşünüldüğünde gayet alınabilir bir projektör gibi duruyor bence. Yalnız atladığım bir detay var ki aslında pek de atlanacak bir detay gibi değil. Yeni CineBeam HU85L’nin satış fiyatı 2999 Dolar (2100 Euro) olarak belirlenmiş. Bu da günümüz kur farkıyla yaklaşık 12750 TL’ye tekabül ediyor. Birazcık hayal kırıklığı yaşamış olabilirsiniz ama önümüzdeki birkaç sene içinde fiyat açısından alınabilir hale gelir diye düşünüyorum. Eğer 2019’da almayı düşünürseniz, yavaştan tasarruf etmeye başlamanız iyi olabilir.

KAYNAKÇA

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/lgnin-cinebeam-4k-projektoru-ces-2019da-duyurulacak-41058992

https://www.techradar.com/news/lg-announces-new-cinebeam-laser-4kprojector

http://www.lgnewsroom.com/2018/12/new-cinebeam-laser-4k-projector-from-lg-with-ultra-short-throw-technology-debuts-at-ces-2019/

Leave a Reply