NFS Pro Street ve NFS Carbon’un Doğacak Çocuğu: NFS Heat

Herkese merhaba. Bugün, yeni çıkacak bir yarış oyunundan bahsedeceğim. Benim gibi yarış oyunlarını seven kişilerin uzun zamandır bekliyor olduğunu düşündüğüm bir oyun kendisi. Need For Speed (NFS) gibi köklü bir oyun serisi en NFS Rivals’tan beri yaklaşık 6 senedir yüzleri pek güldüremiyor. NFS (2015), graifkleri muazzam bir oyun olsa da internetsiz oynanamama veya dondurma menüsünün olmaması gibi sebeplerden dolayı fiyasko olmuştu. Daha sonraki kalkınma çabası olan NFS Payback ise garip sürüş mekanikleri ve “Speedcards” denen şansa dayalı araba yükseltme sisteminden dolayı çuvallamıştı. Şimdi ise NFS Heat ile patlama yapmaya hazırlanıyor NFS serisi. 8 Kasım 2019’da PS4, PC ve Xbox platformlarına çıkacak oyunun geliştirici ve dağıtıcısı yine Ghost Games ile Electronic Arts.

Gece yarışlarından bir görüntü.

NFS Heat hakkında çıkan fotoğraflardan ve videolardan sonra dikkatimi çeken ilk detay, oyunda kullanılmış olan neon temasıydı. Grafikler ve oyun içinde etraftaki renkler tam 1980’ler zamanlarını yansıtıyor gibi. Zaten oyunun kapağındaki “Heat” yazısının fontu ve renkleri de Hotline Miami serisini ve GTA Vice City oyununu hatırlatıyor. “NFS Pro Street ve NFS Carbon’un Çocuğu” benzetmesini de şundan dolayı yaptım: Palm City adlı Miami şehrinin çok benzeri olan bir şehirde geçen oyunda, gündüz vakti illegal olmayan planlanmış yarışlar yapılırken gece vakti ise polis kovalamacaları içeren illegal yarışlar yapılıyor. Araba modifikasyon seçeneği de bayağı detaylı olacak gibi görünüyor. Para kazanmak ve yeni arabaların kilidini açabilmek için yarışları kazanmamız gerekiyor. Seçilebilen araba sayısından da ben gayet tatmin oldum. 33 farklı markadan 127 araç bizleri bekliyor olacak. Üstelik NFS Payback’te lisans sorunlarından dolayı oyuna dahil edilemeyen Ferrariler de geri dönüyor.

Gündüz yarışlarından bir görüntü.

Araba modifiyesindeki parçaları açabilmek için polislerden kaçarak itibar kazanmamız gerekiyor.

Eğer sürüş mekanikleri tatmin edici olursa bu oyun çok tutulacak gibi duruyor. Bence tam bir görsel şölen yapmışlar. Araba hastası olan kişiler için; sanırım egzozları modifiye etme seçeneği de gelmiş oyuna. Zaten oyunun oynanış fragmanındaki arabaların motor sesleri aşırı iyi. Polislerin yapay zekası da geliştirilmiş gibi görünüyor. Umarız bizi zorlayan polisler olur ki onlardan kaçmanın zevki çıksın. Siz de yarış oyunu açlığı çekiyorsanız NFS Heat bu derdinize deva olmaya hazır gibi. İnşallah NFS Most Wanted (2005) zamanlarındaki başarıyı tekrar yakalayan bir oyunla başbaşa kalmış buluruz kendimizi. Kur farkından dolayı yine en aşağı 400 TL fiyat etiketiyle piyasaya çıkacağını düşündüğüm oyunun şimdiye kadar çıkan fragmanlarının linklerini aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler, iyi oyunlar.

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=9ewiJJe_nYI

Oynanış Fragmanı: https://www.youtube.com/watch?v=04KPiGmC7Lc

Kaynakça

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Need_for_Speed_Heat

Fotoğraflar

  • https://nfs.fandom.com/wiki/Need_for_Speed:_Heat
  • https://www.9tro.com/media/lifestyle/need-for-speed-heat-official-gameplay-trailer

Leave a Reply