Online Dizi Film Piyasası Karışıyor : Disney+

12 Nisan’da Disney çevrimiçi içerik sektörüne giriş yapacağını ve platformunun adının da Disney+ olacağını açıklamıştı. Netflix’in küresel çaptaki başarısından sonra çevrimiçi içerik pazarında rekabet kızışmaya başlarken, Disney geçtiğimiz günlerde Disney+ la ilgili merak edilen tüm detayları D23 Expo etkinliğinde açıkladı.

Disney+ ne zaman çıkıyor ve kimlere rakip?

Disney+ Amerika, Kanada ve Hollanda’da 12 Kasım 2019 tarihinde erişilebilir durumda olacak. Bundan bir haftan sonra ise Avustralya ve Yeni Zelanda Disney’in platformunu kullanmaya başlayacak. İlerleyen aylarda ise dünyanın pek çok yerinde kullanıma sunulması planlanıyor. Ülkemizin adı net bir şekilde geçmese bile Türkiye’ye geleceği kesin gibi gözüküyor. Platformun rakipleri ise oldukça fazla. Pazarın öncü şirketi Netflix’in yanıt sıra, yakın zamanda tanıtılan Apple TV Plus ve HBO Now gibi servisler de Disney+ ile yarışacaklar.disney+ ile ilgili görsel sonucu

Disney+ ‘da hangi içerikler olacak?

Disney aslında kendi adıyla olmasa bile alt şirketleriyle online içerik sektöründe bir süredir bulunuyor. Hulu ve ESPN Plus servisleri hali hazırda Disney’in yayın yapan servisleri arasında. Disney+’ın yayın hayatına başlamasının ardından ise Hulu ve ESPN Plus, Disney+ platformunun içerisinde ayrı üyeliklerle erişilebilecek alt platformlar olarak yer alacaklar. Disney, Hulu platformunda daha çok yetişkinlere hitap eden filmlere ve dizilere yer verecek. Bunlar arasında akla gelen ilk yapımlar Castle Rock ve The Handmaid’s Tale. Disney’in Fox’u satın alma sürecide sonuçlandığına göre Deadpool gibi filmlerinde Hulu’da yer alması bekleniyor. ESPN Plus ise sportif içeriklere sahip olacak. Disney+ ise inanılmaz geniş bir yelpazeye sahip olacak gibi duruyor. MCU(Marvel Cinematic Universe), Star Wars filmleri, Pixar ve National  Geographic’ e ait tüm içerikler Disney+’da yer alacak. Dolayısıyla ülkemizde, şu anda Netflix veya Digitürk Plus gibi platformlarda yer alan tüm Disney yapımları, Disney+’ın piyasaya çıkmasıyla yer değiştirecek.disney+ ile ilgili görsel sonucu

Disney+, şu an elinde bulunan içeriklerle film tarafında oldukça kuvvetli. Dizi tarafını güçlendirmek için de Marvel’dan epeyce faydalanacak gibi duruyor. MCU’da bulunan oyuncuların başrollerinde yer alacağı birden fazla diziyi aynı etkinlikte takipçilerinin beğenisine sundular. WandaVision 2021’de yayın hayatına başlayacak ve çoklu evrenler üzerinden ilerleyecek. Başrollerini ise Elizabeth Olsen ve Paul Bettany paylaşacak. 2020 yılında ise The Falcon and The Winter Soldier platformda yer almaya başlayacak. Falcon’un yeni Kaptan Amerika olması üzerinden ilerlemesi tahmin edilen dizinin başrollerinde Anthony Mackie ve Sebastian Stan yer alacak. 2021 Tom Hiddleston’I tekrar Loki rolünde izleyeceğimiz ve 2012’deki Loki’yi anlatan Loki dizisi de platformda yer alacak.

disney+ ile ilgili görsel sonucu

Disney+ ne kadar olacak?

Ülkemizde daha sonra yer alması beklenen platformun şu an için Türkiye fiyatlandırması bilinmiyor. Disney yeni platformu için agresif bir fiyatlandırma politikası izliyor gibi. Amerika’da aylık 7 dolar olarak açıklanan ücret Netflix’in 13 dolarlık fiyatlandırmasının neredeyse yarısı. Bunun yanı sıra ekstra ücret ödemeden 4 cihazdan aynı anda 4K içerik izlenebilecek.

disney+ ile ilgili görsel sonucu

Leave a Reply