Şimdi okuduğunuz naçizane yazım Politika Birimi’nde yayınlanacak olan son yazımdır. Bir yıl içinde parçası olduğum güzel bir deneyimdi benim için. Gazeteciliğe karar verdiğim küçük yaştan itibaren kendimi ilk defa bu kadar özgür hissettim yazarken. Tüm düşüncelerimi belirtebildim. Tüm yorumlarımı tüm içtenliğimle aktarabildim okuyucalarımıza. Dediğim gibi çok güzel bir tecrübe oldu benim için. Politika biriminde yazdığım tüm zaman dilimince geleceği düşündüm ve üzüldüm çünkü üniversite bitip de gerçek hayata adım attığımız zaman diliminde asla böyle özgür bir çalışma ortamında bulunamayacağım.

Bu kadar kısa süreceğini tahmin etmediğim “politika yazarı” sıfatımı bırakıyorum fakat bunun da benim için bir deneyim olacağına inanıyorum. Henüz 19 yaşındayım. Yolum etrafımdaki çoğu kişiye nazaran daha uzun. Şimdi tökezlemem asla beni incitmez. Bilkent Üniversitesi’ne girdiğim ilk günden beri hayalim GazeteBilkent Politika Birimiydi. Bu birime kabul edildiğimde doğru yerde olduğumu anlamıştım. İleride başarılı bir gazeteci olduğumda yeşerdiğim toprağın bu birim olacağını söyleyeceğim çünkü tam 1 sene büyük bir mutlulukla bu birimde görev aldım ve büyük tecrübe kazandım.

Öncelikle editörüm Ali Yağız Baltacı’ya çok teşekkür ederim geçtiğimiz bir yıl için. İş hayatında bulamayacağım özgür kalemi verdi bana. Dilediğimce yazdım. Bütün yazdıklarımın arkasındayım. Benden bir yıllığına hiç vazgeçmedi.  Çok teşekkürler!

Eda Kirişçioğlu’na çok çok teşekkür ediyorum. Hala zorlandığım imla, yazım hatalarımla çok uğraştı. Öğreneceğim, söz veriyorum.

Hemşerim Orhan Kavas’a çok teşekkür ediyorum. Gerek hayata bakış açısı gerek sırtımda her daim hissettiğim elini hiç eksik etmediği için.

Eğitim sorumlumuz Fatih’e teşekkür etmek istiyorum. Bu birime girmeden önce benden farklı düşünen insanları kabul edemezdim. Meğer onlar da karşılıklı konuşabilirmişiz.

Erdem Yazar’a mizacından dolayı çok teşekkür ederim. Kimi zaman  oldu kendi yazılarımı değil onunkileri paylaştım. Türkiye politikasının bu kaleme ihtiyacı var!

Doğukan Taylan Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Verdiğim bu kararda düşüncelerimi netleştirmemde yardımcı olduğu için.

Birim içerisindeki tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu gazeteyi birimlere ayırarak anlatamam. Biz büyük bir aileyiz. Bu yüzdendir ki birim değiştirecek olmam hüzünlü bir ayrılık değildir.

Bu bir veda değil. İlk yazımı yazdığımdan beri derim.

 

Leave a Reply