Kitapları Dünyaca Okunan Bilkentli Yazarlar: David Thornton

davGazeteBilkent Kampüs Birimi olarak hazırladığımız “Kitapları Dünyaca Okunan Bilkentli Yazarlar” yazı dizimizin bu bölümünde Tarih Bölümü hocalarımızdan David Thornton’ı konuk ediyoruz. 

1964’te İngiltere’de doğan David Thornton, York Üniversitesi’nde lisans derecesini aldıktan sonra Bangor Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1991’de Cambridge Üniversitesi’nin Anglosakson departmanında doktorasını elde eden David Thornton, doktora sonrası araştırmalarını Dublin İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde yapmıştır. Ayrıca Oxford Üniversitesi’nde araştırma asistanı olarak yer alan David Thornton, burada prosopografi alanında çalışmalarda bulunmuştur.

Bilkent Tarih Bölümü’nde yardımcı doçent (assistant professor) unvanı ile ders veren ve Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi’nin başkanlığını yapan Thornton, Medeniyet Tarihi (HCIV) programının da koordinatörlüğünü yapmaktadır. 5 farklı dersin öğretmenliğini yapan Thornton’ın öncelikli çalışma alanları çeşitlik göstermektedir. Özellikle M.Ö. 1100’lü yıllarda Britanya’daki Keltçe konuşan insanları, Anglosaksonları ve bulundukları Britanya adalarının erken Ortaçağ’daki politik tarihi incelemiştir. Ayrıca David Thornton Ortaçağ prosopografisi, tarihsel antroponomi ve Ortaçağ prosopografisi için bilgisayar uygulamaları konularında da ilgilidir.

“Prosopon: Prosografi Araştırma Ünitesi” dergisinin editörü olan Thornton, şu sıralarda Ortaçağ için nominal kayıt bağlantısı metodolojisi hakkında çalışmaktadır.

Leave a Reply