8 Şubat’ta gerçekleşen sinematografi dünyası için prestijli sayılan Oscar törenindeki Will Smith ve Chris Rock arasında gerçekleşen olaydan sonra Grammy ödül töreninde neler yaşanılacağı merak ediliyordu. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, 64. Grammy ödül töreninde herhangi bir anormal bir durum yaşanmadı. Sakin bir ödül töreni olarak kabul edilebilir hatta, eğer tüm dünyadaki en başarılı sanatçıların orada olduğunu ve performanslar verdiklerini göz ardı edebilirsek.

64. Grammy ödül töreninde birçok yenilik ve değişim de yapıldı. Toplamda 84 kategoriye sahip ödül töreni, bu yıl eklenen En İyi Latin Müzik ve En İyi Global Müzik Performansı ile 86 kategoriye yükseldi. Ödül için oylama yapan kimseler, eskiden 15 kategori için oy kullanabilirken şimdi yeni yapılan düzenleme ile 10 kategori de oy kullanabilecek. Böylelikle, oy kullanan insanların gerçekten bilgili olduğu kategorilerde oy kullanması hedeflendi.

Ayrıca şu ana kadar hiç görülmemiş bir an da yaşandı ödül töreninde. Törende Ukrayna başbakanı Zelensky de konuşma yaptı. Konuşmasında, sanatçılardan şarkılarında Ukrayna hakkında da bahsetmelerini ve dikkat çekmelerini istedi.

Şimdi sizlerle en önemli kısım olan hangi sanatçılar hangi ödülleri kazandıkları kısmına gelmek istiyorum:

En İyi Albüm Ödülü – We Are, Jon Batiste 

Yılın Kaydı – “Leave the Door Open,” Silk Sonic 

Yılın Şarkısı- “Leave the Door Open,” Brandon Anderson, Christopher Brody Brown, Dernst Emile II, and Bruno Mars, songwriters (Silk Sonic) 

En İyi Yeni Sanatçı – Olivia Rodrigo

En İyi Pop Solo Performans- “drivers license,” Olivia Rodrigo

En İyi Pop Vokal Albümü – Sour, Olivia Rodrigo

En İyi Rock Performansı – “Making a Fire,” Foo Fighters

En İyi Metal Performansı- “The Alien,” Dream Theater

En İyi R&B Performansı- “Leave the Door Open,” Silk Sonic 

En İyi Rap Şarkısı- “Jail,” Kanye West

En İyi Klip- “Freedom,” Jon Batiste

En İyi Pop İkilisi / Grup Performansı- “Kiss Me More,” Doja Cat feat SZA

Tabii ki yukarıda belirttiğim kategoriler ödül töreninin minnak bir kısmını da oluştursa, sizlerle en azından medyada en çok ilgiyi toplayan kategorileri paylaşmak istedim.

Şimdi sizlerle, benim her ödül töreninde neredeyse verilen ödüllerden daha çok sevdiğim törenin sonunda açıklanan iki kategoriyi paylaşmak istiyorum:

Gecenin En İyi Performansı – BTS

Ödül Töreninde En Güzel Giyinen Sanatçı – BTS

https://www.youtube.com/watch?v=VLJeZSDOD8c&ab_channel=%EC%95%84%ED%8F%AC%EB%B0%A9%ED%8F%AC2%213%21

Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur. Başka ödül törenlerinde buluşmak üzere.

Leave a Reply