İkinci Şans: Reborn Rıch

18 Kasım’da yayımlanmaya başlayan ve her bölümünde kendi rekorlarını tekrar kıran bir dizi: Reborn Rich. Dizinin konusu gibi önemli noktalar hakkında bahsetmeden önce sizlere oyuncu kadrosundan bahsetmek istiyorum. Jin Do Jun isimli başrolü K-Dramalar’ın vazgeçilmez ve en sevilen oyuncularından biri olan Song Joong-ki oynamakta. Her ne kadar geriye kalan iki başrol oyuncusu o kadar tanınmış olmasa da neden başrol olduklarını anlamak zor olmuyor. Daha da ilgi çekici yanı ise yan roller için seçilmiş oyuncular da kıdemli aktörler.

Şimdi tabii ki hepimiz için en önemli dizi seçme kriterine gelelim: Konu. Dizi Yoon Hyun Woo (Song Joong-ki)’nin Soonyang isimli bir şirkette güvenlik müdürü olmasıyla başlıyor. Yoon Hyun Woo, her zaman istenilen görevi hayatı pahasına hiç sorgulamadan gerçekleştirmeye çalışan maddi güçlükler çeken bir karakter portresi çiziyor. Bir gün ona verilen bir görevi tamamlamak için İstanbul’a geliyor ve aslında fark ediyor ki bu görev aslında onun ölmesi anlamına geliyor.

Tam bu noktada, dizinin ilk bölümünün büyük bir çoğunluğunun İstanbul’da geçtiğini belirtmek isterim. Geçen yıl ocak ayında çekimler yapılırken, birçok Song Joong-ki hayranı nedeniyle çekimlerin bazıları ertelenmiş hatta o günlük iptal edilmişti. İstanbul sahnelerinde, İstanbul için önemli olan tarihi mekanları da çekmiş olmaları aslında bizim için dizideki güzel bir motif oluyor.

Dizi aslında ölümünün sonrasında başlıyor dersek yanlış olacağını düşünmemekteyim. Çünkü 1987 yılında Soonyang grubun sahibinin en küçük torunu, Jin Do Jun, olarak tekrar uyanıyor. Uyanmasının ardından kendisinin hem ölümünün hem de Yoon Hyun Woo iken yaşadığı zorlukların intikamını almak için kendine Soonyang grubu satın alma ve dedesi olan başkan Jin Yang Chul’u etkisiz hale getirme hedefini belirliyor. Kolaylıkla tahmin edilebileceği gibi 2022 yılından 1987 yılına gelince, Do Jun direkt olarak Amazon gibi gelecekte değerlenecek şirketlere yatırımlar yaparak kendi sermayesini oluşturmaya başlıyor.

Hem konusunun derinliği ve ilmek ilmek olayların birbirine örülmüş olmasıyla seyir zevkini gerçekten doruk noktalarında seyircilerine iletebilen bir dizi olma özelliği taşıyor. Sizler için hemen aşağıya tanıtımını ekledim. Umarım hepimizin hayatında da Jin Do Jun gibi değerli ikinci şanslarımız olur.

Leave a Reply