Önümüzdeki yıl içinde gerçekleşecek birçok organizasyon, spor tutkunlarını şimdiden heyecanlandırıyor. Bu yazımızda hepsine olmasa da bazılarına göz atıyoruz.

2024 Paris Olimpiyatları

Bu senenin en önemli organizasyonu desek yanlış olmaz sanırım. Pandemiden dolayı bu sefer 3 sene ara verdiğimiz olimpiyatlar 26 Temmuz-11 Ağustos Tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşecek. Zaman yaklaştıkça detaylı bir şekilde inceleriz elbette ama şimdilik kısaca bir bakalım.

Birkaç gün önce IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi), Rusya ve Belarus’dan katılacak atletlere ülkelerini temsil etmemek şartı ile – tarafsız sporcu- izin verileceğine dair bir açıklamada bulundu. Öte yandan savaşa açık bir şekilde destek veren sporcuların katılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı ise verilen bu kararı şiddetle kınadı. IOC’sinin tartışma yaratan bu duruma karşı nasıl bir tutum sergileyeceğini yaza doğru daha net bir şekilde göreceğimizi tahmin ediyorum.

Ülkemizde birçok sporcu olimpiyatlar için hak kazandı; bu nedenle olimpiyatları beklerken büyük bir heyecan yaşandığını söyleyebiliriz. Güreş, yüzme, atıcılık, okçuluk, atletizm, jimnastik, voleybol ve boks alanlarındaki sporcularımız 2024 Paris Olimpiyatlarında mücaadele etmeye hak kazandı. Sporcularımızın tam listesine aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz.

https://www.olimpiyatkomitesi.org.tr/Upload/913283_Paris_Kota_Yeni2.pdf

EURO 2024

Bizim için inişli çıkışlı geçen bir eleme süreci sonrasında adımızı 2024 Avrupa Şampiyonasına yazdırdık. Vincenzo Montella’nın A Milli Futbol Takımımızın başına geçmesi ile beraber grubu Hırvatistan’ın önünde lider tamamlamlayarak büyük bir başarıya imza attık. Otoriteler tarafından işaret edilen ve bir sürpriz yapması beklenen takımımızın neler yapacağını turnuva içerisinde heyecanla takip ediyor olacağız. Grup kuraları sonucunda F grubuna yerleşen A Milli Futbol Takımı Portekiz ve Çekya ile birlikte play-off’dan gelecek rakibini bekliyor. Grupların tamamına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://www.uefa.com/euro2024/draws/

Tenis Grand Slam Tarihleri

Yeni yıla girer girmez bizi karşılayacak spor organizasyonlarının başında tenis olduğunu söyleyebiliriz. Avusturalya Açık ocak ayında biz tenisseverleri bekliyor. Bununla birlikte bizleri heyecanlandıran bir başka haber de Rafael Nadal’ın 1 yıllık aranın ardından kortlara geri dönüşü. 2024 yılının kariyerinin son yılı olabileceğinden bahseden ünlü raketi Melbourne’de kortta görmeyi umuyoruz. Ama asıl herkes onu bu sene Fransa Açık’ta görkemli bir şekilde görmeyi bekliyor.

Avustralya Açık : 14-28 Ocak 2024

Fransa Açık (Roland-Garros) : 20 Mayıs-9 Haziran 2024

Wimbledon: 1-14 Temmuz 2024

Amerika Açık: 26 Ağustos-8 Eylül 2024

Formula 1

Max Verstappen bu sene yarattığı dominasyondan sonra etrafımdaki birçok insan uzun zamandır daha rekabetçi geçmesini umduğu 2024 sezonunu bekliyor. Bırakın bir sonraki seneyi, tarihte bir daha böyle bir dominasyon görebilir miyiz ondan bile emin değilim. Yine de Red Bull 2026’daki yeni çağa kadar rakiplerinden bir adım önde olacak gibi gözüküyor. 13 haftalık bir aranın ardından 2 Mart’ta Bahreyn GP ile sezon başlayacak.

https://www.redbull.com/tr-tr/f1-takvimi

Voleybol

Voleyboldan bahsetmeden olmaz. Sultanların en büyük hedefi bu sene olimpiyatlarda madalya kazanmak, fakat milli takımımız sezonu Milletler Ligi ile açıyor. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından organize edilen Voleybol Milletler Ligi (VNL)’nin ilk haftasına hem kadınlarda hem erkeklerde Antalya ev sahipliği yapacak.

Son şampiyon dünya 1 numarası Filenin Sultanları, 14-19 Mayıs 2024 tarihlerinde, tarihinde ilk kez Milletler Ligi’nde boy gösterecek olan Filenin Efeleri ise 21-26 Mayıs 2024 tarihlerinde sezona başlayacaklar.

Fotoğraflar Olimpics.com, motorsport.com ve CNN adreslerinden alınmıştır.

Leave a Reply