Gazetebilkent’in belki de en önemli geleneği Medya Zirvesi’dir. Yaşanan büyük deprem ve çeşitli zorluklara rağmen bu sene de düzenlenen Gazetebilkent Medya Zirvesi, birbirinden iddialı konuklar ve ilginç konu başlıkları ile gelenlere keyifli dakikalar yaşattı. 2 gün sürecek medya zirvesinin ilk günü 3 oturumla dolu dolu geçti. “Habercilikte Yeni Trendler” konulu ilk oturumda Tele1 Ankara temsilcisi Zeynel Lüle, gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu ve gazeteci Sedat Bozkurt soruları yanıtladılar ve konu hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

29 Nisan tarihli ilk oturumdan bir kare
Medya Zirvesinin 29 Nisan tarihli ilk oturumundan bir kare

İkinci oturumun konusu seçimler ve medyaydı. Konuşmacılar uzun yıllar Çalar Saat isimli programı sunan ve seçim gecesi ekranlarda görmeye alıştığımız İsmail Küçükkaya ve ANAR Genel Müdürü ve ünlü araştırmacı İbrahim Uslu’ydu. İkinci oturum, İsmail Küçükkaya’nın interaktif konuşması ve ara ara paylaşılan hatıralar ile katılanları oldukça bilgilendiren ve yer yer güldüren bir şekilde ilerledi.
Medya Zirvesi’nin 29 Nisan 2023 tarihli 2. oturumundan
Medya Zirvesi’nin 29 Nisan 2023 tarihli 2. oturumundan bir kare

İlk günün son konuşmacısı, İsmail Küçükkaya gibi Çalar Saat programını sunmuş, seçim gecesi Sayın Küçükkaya ile beraber görmeye alıştığımız, uzun yıllar Fox TV’de ana haber sunan ve bugünlerde youtube’da yayın yapan ve Sözcü TV’de ana haber sunan Fatih Portakal’dı. Kendisi ile Özgürlüğün Matruşkaları: Medya, Siyaset, Toplum başlıklı söyleşiyi gerçekleştirdik. Sayın Portakal, “zincirleri kırmak”, şüphe duymak ve gazetecilik esasları gibi bazı temel yazım prensipleri üzerinde durdu. Günün son oturumu olan bu oturumla bu sene gerçekleştirdiğimiz Medya Zirvesi, katılımcılara unutulmayacak anlar yaşattı diyebiliriz.

Medya Zirvesi’nin 29 Nisan tarihli son oturumundan bir kare

30 Nisan Pazar, yani yarın gerçekleştirilecek ikinci oturuma hepinizi bekliyoruz! Sağlıcakla kalın.

Leave a Reply