TATLI TESADÜFLER DURAĞI: Ade Miel

Ankara ayazı usulca koynuna alıyor kenti. Soğuyan hava minik buseler konduruyor çırılçıplak uzanan toprağa. Güneşten tokasını çıkarmış gökyüzü, yeşil elbisesini çıkarmış ağaçların sinesine seriyor gri saçlarını. Esen rüzgâr kalmaya ikna etmek ister gibi cilveli sözler fısıldıyor göçmen kuşların kulaklarına. Romantik filmlere taş çıkartacak kadar aşk ve tutku dolu bir manzara… Şehrin sakinlerinin payına ise bir fincan kahve kapıp bu manzarayı izlemek düşüyor hâliyle. Ben de bu harika manzarayı taçlandıracak ve kahvenizi tatlandıracak harika bir mekân önerisi ile geldim karşınıza bu sefer. İşte karşınızda Ade Miel

Ade Miel, bir tesadüf sonucu keşfettiğim ve her gittiğimde bana gülümseyerek hatırladığım tatlı anılar yaşatan sıcacık bir mekân. Öyle ki sıcaklığı ve pozitif enerjisi ile sadece bana değil, yolu düşen herkese tatlı ve unutulmaz hatıralar armağan ediyor. Örneğin bir kahve içmeye gittiğiniz bu tatlı atmosferden size kahveyi unutturacak kadar güzel sohbeti olan insanlarla yeni arkadaşlıklar kurmuş şekilde ayrılıyorsunuz sık sık. Ders çıkışı yorgun bir şekilde girdiğiniz bu sıcacık yerden kitap okuma aşkıyla koşarak çıktığınız da çok oluyor. Can sıkıntısıyla uğradığınız zamanlarda kendinizi bir etkinliğe bilet almış ve heyecanla plan yaparken bulursanız da şaşırmayın hiç. Burası tatlı tesadüfler durağı. Böyle güzel hatıralar biriktirmek işten bile değil. Biriktirdiğiniz hatıraların başrollerinde ise eminim ki Ade Miel‘in harika çalışanları Ece ile Beril ve mekânın sahibi Ayhan abi olacaktır.

Peki bu tatlı tesadüfler durağında biriktirdiğiniz güzel anılar sizce de muhteşem bir tatlı ile taçlandırılmayı hak etmez mi? Elbette ki eder. Bundan mütevellit olsa gerek Ayhan abinin annesinin yaptığı tatlılar sizi onlara bağımlı hâline getirecek kadar lezzetli. Hele ki brownie’den şiddetle uzak durmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde bir brownie bağımlısı olacağınızı garanti ediyorum. Sadece bu kadar da değil elbette. İçtiğiniz kahveler için de aynı durum geçerli. Kafein bağımlısı olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı sanırım; fakat bağımlı olmak pahasına da olsa kahveleri ve sizi kafein bağımlılığından belki biraz da uzaklaştırabilecek chai tea latteyi kesinlikle denemelisiniz. Asla pişman olmayacaksınız! Ancak yediğiniz tatlıya ve içtiğiniz kahveye dalıp da etrafa göz atmayı da unutmamalısınız. Ankara’nın güzel sonbahar kareleri bir yana, Ade Miel‘in içinizi ısıtan sıcak ambiyansından da gözlerinizi mahrum bırakmanız hiç doğru olmaz.

Uzun lafın kısası, Ade Miel Ankara’nın sonbaharına yakışan harika ambiyansıyla Kızılay’da kapılarını açmış sizleri bekliyor. Siz de hem sonbaharda Ankara’nın hakkını vermek hem de unutamayacağınız güzel anılar biriktirmek için kapın kitaplığınızdan bir kitabı ve Ade Miel‘i ziyarete gidin. Çıkarken yüzünüzde bir tebessüm olacağına eminim. Sizler için adresi aşağıya bırakıyorum ve yine tatlı bir tesadüfün bizi Ade Miel‘de bir araya getireceğine inanıyorum.

Kocatepe Mahallesi Meşrutiyet Caddesi Hatay Sokak No:15/A Kızılay/Ankara

Leave a Reply