EA Sports FC 24 İncelemesi: Ultimate Team

EA Sports, Mayıs 2022’de FIFA ile anlaşamaması sonucu efsanevi oyun FIFA’nın isim haklarından feragat etmiş oldu. Yıllarca FIFA adıyla bildiğimiz futbol oyunu, EA Sports FC adıyla yeniden markalaştı. Yıllardır FIFA’da var olan, online kariyer modu olarak düşünebileceğimiz FIFA Ultimate Team (FUT) ise yeni oyun EA FC 24’te Ultimate Team adıyla karşımıza çıkıyor.

2024’te Yenilikler

UT’de bizi bu sene yeni özellikler karşılıyor. Gördüğümüz en büyük yenilik Ultimate Team’de artık erkek ve kadın futbolcuların beraber oynuyor olması. Çoğu oyuncunun eleştirdiği, bazısının da beğendiği bu güncelleme oyunda çeşitliliği bir hayli artırdı. Özellikle Alexia Putellas gibi kartlar diğer hiçbir kartın atamadığı uzak şutları atabildiği için kadrolarda yerini alıyor. Yine de oyuncular paketlerde özel kart rengi gördükten sonra kadın bir kaleci geldiğinde heveslerinin kırıldığını söylüyorlar. Bence kadın futbolunun yaygınlaşması, isimlerin tanındık hale gelmesi adına güzel bir hamle olmuş.

PlayStyle

İkinci olarak PlayStyle adı verilen yapılar bizi karşılıyor. Futbolcunun spesifik bir becerisinin güçlendirilmesi olarak tanımlayabiliriz PlayStyle’ı. Örnek olarak bazı golcüler power shot vuruşunu neredeyse normal şut kadar hızlı ve diğer oyuncuların power shotlarından daha güçlü vurabilirken, bazıları kafa topuna daha iyi çıkabiliyor veya daha iyi dripling yapabiliyor. PlayStyle ve PlayStyle+ olarak ikiye ayrılan özelliklerde, beyaz tonda gösterilen PlayStyle, becerilerde hafif bir artış sağlarken altın sarısı renkteki PlayStyle+ özelliği futbolcunun o beceriyi maksimum seviyede yapabildiğini gösteriyor. Bir oyuncuda birden fazla PlayStyle bulunabilirken sadece bir adet PlayStyle+ bulunuyor.

Evolution

Üçüncü ve yazımızda bahsedeceğimiz son özelliğimiz ise “evolution” yani evrimler. Evolution özelliğiyle kartlara resmen evrim geçirtiyoruz ve kartların özelliklerini geliştiriyoruz. İyi bir evolutionda 75 reytingli bir kartı 85’e kadar çıkarmak mümkün. Ayrıca, oyunculara yeni pozisyon öğrenmelerini de sağlayabiliyoruz. Böylece kullanmadığınız bir orta saha oyuncusunu kanat oyuncusu haline getirebilirsiniz. Bu evolutionların bazılarını çeşitli görevler karşılığında bazılarını da belli bir altın (coin) veya FC puanı karşılığında yapıyoruz.

Bizler EA FC’yi çok beğendik. Oynanış olarak da çok büyük yenilikler getirmese de Ultimate Team’i halen aktif ve canlı tutmayı başarıyorlar. Ayrıca, 26.01.2024 günü itibariyle yılın takımı (Team of The Year, TOTY) oyuncularının tamamı oyuna sürüldü. Günlük görevleri yapıp paketlerinizi açmayı unutmayın!

Kaynakça

https://en.wikipedia.org/wiki/EA_Sports_FC_24

https://www.sportingnews.com/us/soccer/news/ea-sports-fc-24-gameplay-new-features/aruzbqeodym6i5yjxxhjnag2

https://www.theguardian.com/games/2023/jul/21/ea-sports-fc-24-the-fifa-follow-up-brings-womens-football-and-slick-play-styles-to-the-fore

Leave a Reply