Aydınlatıcılar ya da nam-ı değer highlighter. Özellikle contouring* ve reverse- countoring* akımlarının yaygınlaşmasıyla makyaj tutkunlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

*contouring: Çehredeki derinliklere gölgelendirme yaparak yüz hatlarının belirginleştirilmesi.

*reverse-contouring: Çehredeki yüksekliklere aydınlatma yaparak yüz hatlarının belirginleştirilmesi.

Özellikle bahar esintilerini daha çok hisseder olduğumuz bu haftalarda Lancome LA ROSE isimli bir allık/aydınlatıcı çıkararak özellikle makyaj koleksiyoncularını çılgına çevirdi. Amerika Bileşik Devletleri’ndeki Sephora mağzalarında ve Lancome’un web sitesinde $60.00’a satılan ürüne talep o kadar çok oldu ki stoklar kısa sürede tükendi. Ne yazık ki ürün henüz Türkiye’de satışa sunulmadı.

Ürüne yapılan yorumlar ise çoğunlukla şu şekilde:

  • Çok belirgin bir ren ve/veya ışıltı vermiyor. Ancak birden fazla kez uygulama yapılabiliyor.
  • Fırçayla kullanırken çok tozutuyor, ürün boşa gidiyormuş gibi geliyor.
  • Paketi çok hafif ve hiç dayanıklı değil.
  • El üzerinde (swatch) duruşuyla yüzde duruşu çok farklı.
  • Gül yaprakları ufalanıp gidecek şekillendirilmiş bir allıktan çok üzerine ufalandırılmış allık serpilmiş yapma çiçekleri andırıyor.
  • İçerisinde ederi kadar ürün barındırmıyor.
  • Çok belli belirsiz bir şekilde gül kokuyor.
  • Koleksiyonunuza eklemek ya da makyaj sehpanızda sergilemek için çok uygun.

En ilginç olanı ise uygulaması. Yumuşak ve sık kılları olan bir allık fırçasını zarifçe birkaç kere yaprakların arasında dolaştırarak tüm fırçanın kaplanmasını sağlıyorsunuz. Elinizin üzerine hafifçe vurarak fazla ürünün uçmasını sağlıyorsunuz. Sonra dilediğiniz parlaklığı yakalayana kadar yüzünüze uyguluyorsunuz.

Şu bir gerçek ki Lancome yeni allığıyla makyaj dünyasının alışılagelmiş sıkıştırılmış pudralarındansa böylesine zarif ancak bir o kadar da narin bu ürünüyle yaratıcılık ve inovasyon konusundaki tüm dengeleri değiştirdi. Ancak  Star ürüne dair özel olarak hazırladığı videosunda sanıldığı gibi ilk olmadığından bahsetti. Buna kanıt olarak ise arkadaşının Japonya’dan getirdiği ancak esasen Fransız asıllı olan Les Merveilleusses Ladurée markasının da aynı formatta çıkardığı Face Color Rose Ladurée isimli allığı gösterdi.

Face Color Rose Ladurée

Face Color Rose Ladurée

 

Öyle ya da böyle bu aydınlatıcının daha çok konuşulacağı aşikar. Gül kokulu öpücükler!

Leave a Reply