Hayır Denemeyecek bir Lezzet Durağı: Le Relais de l’Entrecôte

Cafe de Paris soslu güzel bir antrikota kim hayır diyebilir ki? Buna cevap verebilmek oldukça güç… Peki ya böyle güzel bir antrikot yiyebilmek icin ta Fransa’ya kadar gidip bir de üstüne sıra beklemeniz gerekli desem…

IMG_1270

Le Relais de l’Entrecôte’un Champs-Élysées’ye oldukça yakında bulunan Rue Marbeuf’taki şubesi

Kısaca Le Relais de l’Entrecôte’u tanıtmam gerekirse, restaurantın Paris’te üç şubesi bulunmaktadır. Paris seyahatimde Champs-Élysées’ye oldukça yakında bulunan Rue Marbeuf’taki şubesine gitme fırsatı buldum. Ne yalan söyleyim “İyi ki de gitmişim” dedirtti.

Le Relais de l’Entrecôte alışık olduğumuz restaurantlara hiç benzemiyor. İlk olarak, karnınızın acıktığı herhangi bir anda gitme lüksünüz yok. Restaurant sadece öğle ve aksam belirli saatlerde hizmet veriyor. Ayrıca bununla işler bitmiyor bir de içeri girebilmek için o koca kuyruğu beklemeniz şart. Ben 19.00’da içeri girebilmek icin 18.30 da sirada yerimi almıştım. E artık siz düsünün…

IMG_1272

Le Relais de l’Entrecôte’in el yazisi ile yazilmis menusu

Peki ya tüm bu şartlara değer miydi derseniz; evet kesinlikle değerdi. İlk girdiğimiz anda gözlerimi mekanın dekorasyonundan alamadım. Tipik bir Paris restaurantından farksız fakat sıcak ve bir o kadar da zarif ortamı ile beni benden aldı. Oldukça bakımlı, şık  siyah elbiseli bayan servis elemanları bizlere masamıza kadar eşlik etti. Restaurant konsept gereği fix menü sunduğu icin sadece etimizin nasıl pişeceğini ve neler içmek istediğimizi sorup masamıza serilen kağıtlara siparişlerimizi yazdılar. (Evet yanlış okumadınız :) )

IMG_1278

Cevizli, balzamik soslu yeşil salata

İlk olarak masamıza cevizli, balzamik soslu yeşil salatalarımız ve ekmeklerimiz geldi. Ardından sipariş verdigimiz ölçüde pişirilmiş enfes antrikotlarımız nar gibi kızarmış patates kızartmaları ile servis edildi. Antrikotu unutulmaz yapan şüphesiz patates kızartması ile de müthiş uyum saglayan Cafe de Paris sosuydu.

IMG_1279

Cafe de Paris soslu enfes antrikot ile nar gibi kızarmış patates kızartmaları

Tabaklarımız biter bitmez bayan servis elemanı bizlere ikinci bir tabak daha hazırladı ki bu ikinci parti ile keyfimize diyecek yoktu.

IMG_1281

Oldukça bakımlı, şık siyah elbiseli bayan servis elemanı bizlere ikinci bir tabak daha hazırken

IMG_1287

Ikinci tabagim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özetle, Paris’e yolunuz düşerse şiddetle Le Relais de l’Entrecôte gitmenizi öneririm. İnanın beklediğiniz sıraya değecek ve bir daha gitmek icin gün sayacaksınız. (Ben sayıyorum :) )

 

 

Leave a Reply

2 comments

  1. berna

    yemek yedik… kahvelerimiz içinde öneri bekliyoruz sizden
    teşekkürler..:)

  2. Arzu

    Selinnn o güzel ekmeklerinden de bahsetmeliydin
    Ellerine sağlık