Antep’te Dört Dörtlük Katmer için 4 Adres

Kahvaltı severler için soluk kesecek ve iştahınızın sınırlarını yoklayacak bu yazıya HOŞGELDİNİZ! Eğer iç çektirip ağız sulandırmadıysa veya hafta sonuna Antep gezisi ayarlatmadıysa yeterince kahvaltı-sever değilsiniz demektir; vakit kaybetmeden bir bilene danışın. Bu sefer bahsedeceklerim Yunanistan’ı biraz galeyana getirerek komşu ülkeyi bir de psikolojik bunalıma sürükleyebilir. Sen yıllarca baklava sevdası diye koştur dur, bir de karşına katmer çıksın.

Daha önce katmeri duymayanınız dilerim ki yoktur ama varsa da “tuzlu değil miydi o” tepkisini vermektense hiç bilmemiş olmanız daha iyidir. Eğer biraz bilir gibiyseniz ve hatta daha önce yediyseniz bir katmere katmer diyebilmek için Allah’ın yarattığı fıstığı kuldan esirgemeyen, kaymağa su karıştırmayan bir yerde yemiş olmanız gerekir.

Sanat

Aklınızdan “Katmer burda da var, Antep’e mi gidelim illa?” gibi bir soru geçme gafletinde bulunduysa sizi biraz Gaziantep misyonuyla kucaklamak isterim. Size kahvaltıda kahvaltılık sevmeyenleri mutlu edecek yegane şehirden bahsediyorum. Burada insanların en önem verdiği öğünün kahvaltı olmasından ötürü sadece peynir-zeytinle kimsenin ne karnı doyuyor ne de gözü.

Kahvaltı masasında mevsimine göre;

– Ciğer kavurması,

– Tatlı tarhana kavurması (pekmez ile yapılan dilme bastığın pişirilmiş hali),

– Piyazlar (zeytin, yumurta, nohut, patates),

– Börekler (semsek, sigara böreği, su böreği)

– Kaymak çeşitleri,

– Ev yapımı reçeller,

– Yöresel taze peynir çeşitleri,

– Gaziantep’e özgü yöresel dürüm ve peynirli ekmek çeşitleri bulunuyor.

 

Ama ben size bunlarla doymayı değil katmerle huzura ermeyi vaad ediyorum. Buyrunuz:

1. Akşam Simit Fırını

Bu hayatın biraz kıymetini biliyorsanız sofranızdan yeşili eksik etmiyorsunuzdur; yeşil dediysem fıstık yeşilinden bahsediyorum. Sağlıklı ve kaliteli yaşamın sırrı kesinlikle yeşil yollardan geçiyor. İşte o yoldan ilk sağa dönünce Akşam Simit Fırınına geliyoruz. Burada, Antep fıstığına şiirler yazacak kadar duygusal anlamda üzerinize geliniyor. Dolayısıyla arada bir instagrama bakıp ‘acaba post paylaşmış mı?’ diyerek profillerini kontrol ederken buluyorsunuz kendinizi. Delirdiğimi düşünmeden önce lütfen o videoları bir izleyin ondan sonra konuşalım.

 

Instagram: aksamsimitofficial

Adres: Batıkent Mahallesi Adnan İnanıcı Caddesi Sakıcı Plaza No:13 27560 Şehitkamil/GAZİANTEP

Tel: 0 (342) 341 65 60

 

2. Katmerci Zekeriya Usta

Pardon Zekeriya Usta, katmer yememiz gereken bir konu var sanırım. Katmerci Zekeriya Usta, bu işi babasından sonra devam ettirmiş şimdi ise üçüncü kuşak katmer ustası Mehmet Nuri Bey’e tahtını bırakmış. Paylaştıkları fotoğraflarda da tüm ev sahipliğiyle Mehmet Nuri Bey’i görüyoruz.

Sahiplenici katmer ustası tutuşuyla Mehmet Nuri Bey ve Mehmet Yaşin

 

Şimdi size 5 altın kuraldan bahsetmek istiyorum. Ben de sayfalarında gezerken denk geldim; Antep Katmeri Kuralları. Hammurabi’den sonra yeni bir soluk…

Son olarak, Zekeriya Bey ekolü iddia ediyor ki Gaziantep geleneklerine göre gelin ve damat düğün gecesinin sabahında katmer ile kahvaltı yaparlarmış. Ayrıca kız evi ve erkek evine de damadın sadıçları tarafından katmer götürülmekteymiş. Nezakete bakar mısınız…

 

Website: http://www.katmercizekeriya.com/

Adres: Şahinbey ve Şehitkamil’de olmak üzere iki şubesi bulunuyor ve İstanbullulara müjde; Ataşehir Watergarden’da da bir şubeleri daha varmış.

Tel: 0 (342) 230 09 71

 

3.  Metanet Katmer

Daha önce bu kadar anlamlı bir işletme adı duyduğuma emin değilim. Katmer yerken metanetinizi korumanız çok önemli; şaka yapmıyorum. Kimsenin senin diliminde gözünün olmadığına emin olarak huzurla yemelisin. En ufak bir gerginlik anında onun güzelliğiyle henüz gözünü doyurmadan katmeri çiğnemeden yutarken bulabilirsin kendini.

Alevli meyve tabağının yerini almaya hazır

 

Instagram: metanetkatmer

Adres: Suyabatmaz Mahallesi Kozluca Caddesi No:10A Şahinbey/GAZİANTEP

Tel: 0 (342) 230 66 33

 

4. Orkide Pastanesi

Ailecek ne zaman canımız katmer isterse kendimizi Orkide Pastanesinde buluruz; canımızın katmer isteyişini de özellikle pazar gününe denk getiririz ki açık büfe kahvaltının tüm nimetlerinden faydalanabilelim.

Sizleri 2 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum

Hafta sonları sabah 9 ile 14.00 arasında açık büfe kahvaltı oluyor. Fiyatı kişi başı 40 TL. Hafta içi ise serpme kahvaltı servisleri var. Katmer de 30 TL.

İstediğim masa düzeni

Biz genelde 4 şubesinden biri olan Orkide Bahçe şubesine gidiyoruz.

Adres: Güvenevler Mahallesi Masal Park İçerisi

Tel: 0 (342) 322 80 15

Website: http://www.orkidepastanesi.com/

 

 

Leave a Reply